So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Lopultakin vähän isommin pihahommissa!

No jo! Nyt on ensimmäiset ruusunpiikkien repimät käsivarsissa. Myös ekat rikkaruohot on kitkettynä:) Päivän päätteeksi multaiset varpaat ( kumppareista huolimatta) ovat myös todiste siitä, että puutarhahommissa on oltu;)

Kivasti on aurinko paistanut pääsiäisestä eteenpäin, ja vaikka luntakin välillä satelee, niin sulaessaan vievät aina myös entisiä mennessään! Kuten kuvista näkyy, meillä alkaa puutarha olla aikastalailla sula! Sunnuntaina oli niin lämmintä, että ihan sai paitasilleen heittäytyä kuopsuttelemaan... ihan päivässä ei ole tämä piha raivattu, mutta hyvällä alulla jo ollaan! Kökkimisen lomassa on saanut bongata kevätkukkijoiden nostaneen päätään. Pieniä piippoja kuorikatteen seassa. Totta juu, että lähes nokka maanpinnassa kiinni on havaintoja tehtävä, mutta elonmerkkejä nyt kuitenkin todistettavasti on;) Pihalampikin muuten pääsee jäistään hetkenä minä hyvänsä!

Kevätkukkijoita on tullut istuteltua useana syksynä, muistamatta mitä mihinkin on aikaisempina vuosina laittanut... Siispä helmililjat, lumikellot, tulppaanit ja narsissit nousevat maasta lähes päällekkäin! Ensimmäisinä kukinnan aloittavat todennäköisesti matalat pinkit ja valkoiset tähtitulppaanit sekä hennot valkoiset lumikellot. Toissa syksynä olen viimeisimmät sipulit maahan istuttanut. Silloin uutena minun penkkeihini pääsivät siniset ja valkoiset laukat, ja varmaan jotain tulppaani- ihanuuksia. Viime syksynä en enää laittanutkaan mitään... tuntuu, että nykyiset kerratut tulppaanit kukkivat seuraavana keväänä loistavasti, mutta sen jälkeen kukinta laantuu olemattomaksi! 

Lumikellot aukaisevat nuppunsa hetkenä minä hyvänsä!

Voisinpa pysäyttää kevään seuraavan kuukauden osalta viipymään hieman kauemmin! Nämä viikot ovat parasta keväässä! Pienen pieni, ja juuri ja juuri havaittavissa oleva vihreys, on sitä mistä tykkään valtavasti! Joka päiväisiä kasvuunlähtöjä ja ylläreitä joka puolella pihaa:) Kun ei mitenkään pysty muistamaan mitä kaikkea on tullutkaan istutettua:) Näiden muutaman viikon aikana pitäisi keretä niin paljon: leikkaus,- ja raivailuhommat, kasvien ylösnostot ja istutukset... kuorikatekkin on helpompi lisätä ennen kuin kasvusto pöyhähtää liikaa! 

Pyrin toukokuun aikana hoitamaan isoimmat askareet. Myös kymmenet ( vai sadat;0...) kesäkukkaviritelmät haluan mahdollisimman nopeasti ruukkuihinsa vahvistumaan ja kasvamaan. Kasvihuone onkin sitten ihan oma iso lukunsa;) Huoh, kun en ole kuullutkaan sellaisesta sanasta kun maltti ja kohtuus:) 

Puutarhailussani on selkeästi sama villitys kuin sisustuksessa, aina pitäisi saada vähän pyöräyteltyä näkymää uusiksi! Toisaalta nyt on niin paljon helpompaa keskittyäkkin sipistelyyn, somisteluun ja yksityiskohtiin, kun suurimmat linjat on jo valmiina! Sen tiedän, että tässä puutarhassa vain muutos on pysyvää;)

Korttiarvonnan voittaja on muuten Laura! Hän arvasi myös korttien määrän lähimmäksi oikeaa, joka oli 26 kpl... ylläri lähtee siis samaan osoitteeseen! Onnea! Laittelen voitajalle viestiä tulemaan!

Ihanaa keväistä viikkoa kaikille!