So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Maalattu sohva

Maalattu sohva

Viime kesänä maalaamastani sohvasta en ole täällä vielä kertonutkaan. Ajattelinkin esitellä sen nyt teille, koska se on osoittanut kestävyytensä kovassa päivittäisessä käytössä! Ja mielestäni vain paranee päivä päivältä!

Ostin sohvan kirpparilta muutamalla kympillä. Itselläni ei ollut aikaisempaa kokemusta siitä, miten maali käyttäytyisi näin kovalla kulutuksella olevassa kalusteessa... Vähän soitellen sotaan- fiiliksillä halusin kuitenkin kokeilla!

Maalina on Jeanne d' Arc Livingin VINTAGE PAINT- kalkkimaalit. Näillä olen paljon maalannut, ja nämä ovat siis itselle hyvinkin tuttuja ja turvallisia työstää:) Uskomatonta, miten maali myötäilee sohvaa, eikä rapistumisesta tai lohkeilusta ole tietoakaan! 

Sohvan pohjaväri oli alunperin jo aika hyvä, mutta maalasin ohuelti yhden kerroksen tummemmalla, lähinnä kuviota häivyttämään. Sävy oli ehkä Soft linen??!! Harmaata kuitenkin;) Tämän päälle pari kerrosta sävyä Natural white ja viimeistelyyn ANTIQUE WAX sävy White.

Tekstiilien maalailu vaatii kyllä " kevyttä pensseliä", liian raskaalla kädellä maalatessa tulee turhan paljon töpöttelymäistä ja laikukasta jälkeä. Samoin maalaussuunnilla on erittäin paljon merkitystä! Vahalla toki pystyy häivyttämään, mutta rajallisesti. Maalimenekki oli suunnilleen pari 700 ml purkkia, eli mielestäni tosi kohtuullinen määrä!

Tosiaan, taivastelua ja ihmettelyä sohvan ulkoasusta on ollut lähipiirissä runsaasti:0 Että maalattu muka?? Ei varmasti tule kestämään ym! Moni on luullut sohvaa uudeksi! Aiemmin kirjoittelin myös meidän keittiön kaapinovista. Ne on maalattu näillä samoilla maaleilla. Pohjalla on pari kerrosta Chocolate brownia ja päällimmäinen kerros on sävy Dusty green. Viimeistelyssä vahana Clear. Ne löydät täältähttp://so-up.fi/ruostettaroyheloita/oma-koti-kullan-kallis