So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

sisustus

Kodin ainainen myllääminen

Kodin jatkuva myllääminen on yksi suosikki puuhistani...tosin välillä tuskastuttaakin, kun sitä vaan ihan vahingossa siivoilun ohessa luisuu pyörittelemään kalusteita;)

olohuone viime kesältä

Kesän jälkeen pesänrakennus on huipussaan. Kesä mennään pakollisilla siivoiluilla ja niukalla somistamisella, mutta syksyn tullen on ihana vetäytyä sisälle ja luoda lämmintä tunnelmaa. Pimeyskään ei kerkeä tätä innostunutta masentamaan.

Pastellit saavat lähtöpassit, kun tilaa valtaa tummempi värimaailma. Valkoinen on ja pysyy ympäri vuoden, mutta ripaus mustaa, harmaata ja luonnonvärejä tuovat sopivasti syvyyttä syksyiseen sisustukseen. Materiaalit saavat olla rouheampia, rosoisempia ja raskaampia. Juuttikankaita ja paksumpia peittoja kaivelen esille vaatehuoneiden uumenista.

syksyisempää väritystä

Usein myös kalusteiden värit vaihtuvat. Tänäkin syksynä osa keittiöntuoleista muutti yläkertaan ja loput mitkä eivät sisälle mahdu, majoitetaan varastoon. Ulkona kesän olleet mustat rautaiset tuolit kannetaan sisälle. Ihan normaalia meillä, mutta lapset jaksavat vieläkin taivastella toimiani: "ethän voi tuoda ulkotuoleja sisälle;)"... Kalusteet ovat tänä syksynä saaneet olla paria poikkeusta lukuunottamatta entisissä väreissään. Yhtä puusohvaa rapsuttelin puukolla hieman rosoisempaan suuntaan.

Kaikkia mahdollisia järjestyksiä on kyllä vuosien varrella kokeiltu. Joka syksy ja kevät pitäisi silti löytyä vielä uusi vaihtoehto...ja kun tietyt jutut( mm. telkkarin paikka ja ikkunat) sanelee aika paljon, niin kekseliäisyyttä tarvitaan! Telkkari seilaakin kahden nurkan välillä ja sohvien määrä vaihtelee kausittain. Vanhat ovet ja ikkunanpokat täyttävät nurkat ja niitä siirrellään tarpeen mukaan. Talvella sallin selkeästi enemmän kalusteita ja kaikki saa olla tiiviimmässä, kun taas kesällä kaipaa enemmän väljyyttä.

Itse askarrellen sisustetaan

Nyt lähestytään joulua ja tunnelma alkaa kieltämättä olla jo hieman tukalakin, kun pitkin syksyä valmistuneet omat tuotokset täyttävät koko alakerran....enkä ole läheskään kaikkia joulujuttujani edes laittanut vielä esille! Tullaankin suoraan ongelman ytimeen: mielessä vilkkuu jo seuraava siirto;) Eli taas pitäs jotain kivaa uutta keksiä! Kai maltan vielä joulun yli, mutta oottakaas kunhan päästään pyhistä niin täällä myllätään varmasti!

Ihan hullu tämä oma mieli, kun olen tosi kova joulunkin ystävä! Siispä nautitaan vielä siitä!

meidän jouluisia tekstiilejä