So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Kylvöjä

Miten kylvöni edistyvät?

Moi vaan! Pienet kylvöni ovat lähteneet hyvin kasvuun! Vihanneskrassi ja salaatti itivät reilussa vuorokaudessa. Jännityksellä odotan miten kasvu etenee! Onko teillä kokemuksia salaatin kasvatuksesta sisätiloissa? Itse olen vähän epäilevin mielin, kun meillä on niin lämmintäkin. Lähinnä pelkään niiden näivettyvän, ennenkuin ehtivät kasvaa syötävään kokoon;) Valoa kyllä riittää, se ei ole ongelma.

Persiljansiemeniä kerkesin jo kirota, etteivät taida itää... Kuulinkin sitten, että ne itävät näitä muita hitaammin. Ja niinpä tosiaan, viikkoa myöhemmin eloa onkin jo havaittavissa!

Hankkijalta piti jo käydä muutama siemenpussi ja multaa hakemassa. Mustasilmäsusannaa, kelloköynnöstä ja petunioita kasvatin viime keväänäkin. Onnistuivat hyvin, ja siksi valitsin nämä nytkin! Vuosi sitten heräsin tosi myöhään näiden suhteen, taisi olla huhtikuu pitkällä, kun laitoin siemenet multaan! En tiedä pitäisikö nämä nyt laittaa jo tulevana viikonloppuna kasvamaan??!!

Olen siis päättänyt, etten laita tomaattia ja paprikaa ollenkaan kasvamaan... Ostan sitten valmiit taimet. Saa nähdä, kuinka pysyn suunnitelmassa! Eihän se kylvö vielä mitään, mutta koulimisen jälkeen iskee tilapula! Äkkiä taimipotteja onkin satoja, ja niiden pyörittely kamalan työlästä... Ehkä sitten joskus, kun lapset lentävät pesästä;) 

Mitäs kaikkea te muut esikasvatatte vai ostatteko taimet valmiina?