So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Bloggailu

Miten, missä, milloin ja miksi bloggaan??

Tässäpä aihe, josta minun on pitänyt kirjoitella teille jo aikaisemmin... avaan teille nyt vähän tätä bloggaamistani:)

Hyppäsin bloggailuun mukaan ihan ex tempore parin viikon varoitusajalla. Se on tällaiselta organisoijalta ja suunnitelman ihmiseltä vallan erikoinen veto. Tarvitsen yleensä aikaa sulatella ja miettiä asioita hieman tarkemmin... Nyt tein toisin ja onnekseni läksin mukaan! Päivääkään en ole katunut!

Tekstini syntyvät minulle tyypilliseen tapaan vähän joka välissä! Ette ehkä arvaakkaan, missä kaikkialla blogitekstini syntyvät tai missä kuvia postauksiini latailen?? Eli siis; aamuisin muiden vielä nukkuessa, mutta hyvin usein myös pahimmassa iltahuiskeessa. Kotitöiden lomassa, värin vaikutusajoilla töissä, urheilutalolla lapsia harrastuksista odotellessa... Mitä väliköitä päivissäni nyt sitten milloinkin sattuu olemaan:) Täysin vieras käsite on istahtaa koneelle vartavasten bloggailemaan!

Herää tosiaan kysymys, että onko tässä nyt sitten mitään järkeä?? On toki! Tämä on itselleni mieluista tarinointia sydäntä lähellä olevista asioista. Lisäksi rakastan kauniita kuvia. Blogi toimiikin loistavana arkistona ja päiväkirjana, jonne on kiva tallettaa puuhailujaan.

Harrastuksesta ei voida mielestäni puhua, koska tämä tapahtuu tosiaan ainakin toistaiseksi muiden askareiden lomassa, ilman erillistä bloggailulle varattua aikaa:) Haaveilen kyllä, että joku päivä minulla olisi aikaa ja malttia ihan oikeasti istahtaa rauhassa alas ajatuksen kanssa. Haaveilen, että joku päivä olisi aikaa tehdä asiat kerralla loppuun. Omassa elämässä tuntuu vaan tällä hetkellä olevan niin paljon mieluisia juttuja, ja ihan liian vähän aikaa...

On ollut kiva huomata, miten luonnollista ja kivaa kirjoittaminen on. Asiaa ja aiheita tuntuu piisaavan. Kun ottaa huomioon, että olen kunnolla kirjoittanut viimeksi peruskoulussa, niin olen mielestäni suoriutunut kiitettävästi! Varmasti kirjoitusvirheitä on, ja etenkin yhdyssanoja huomaan miettiväni usein. Oikeinkirjoituksenmestari ei ole tarkoitus ollakkaan! Tarkkana tyyppinä luen luonnokset moneen kertaan läpi... sanajärjestys vaihtuu usein moneen kertaan ennen lopullista julkaisua:) Harvoin kyllä teenkään postausta kerralla loppuun... kirjoitan ja tarkistan vähintään sen kymmenen kertaa:) Kirjaudun ohjelmasta ulos, ja samantien takaisin sisään.

Olen aidosti innoissani sydäntäni lähellä olevista asioista, ja tämän toivon näkyvän ja kuuluvan lukijoille. On valtava palo tehdä itselle mieluisia juttuja. Kiva, jos joku muukin innostuu ja saa ideoita sitä kautta. Mielestäni bloggaajan persoonan tulee näkyä ja kuulua blogisisällössä.

Minusta ei ole vääntämään mitään väkisin, eikä minulla myöskään ole mitään kalenteria tai ennakkosuunnitelmaa postausteni kanssa. En puuhastele blogiani varten, vaan sisältö on päivittäistä elämääni:)

Välillä tunnen hieman huonoa omaatuntoa tästä tavastani bloggailla miten, missä ja milloin sattuu... Haluan tehdä asiat hyvin ja huolellisesti, ja tämä luo pientä painetta välillä! Blogi ei saa kuulostaa kuitenkaan hutiloinnilta! En tiedä onko tämä huoli lähinnä omassa päässäni??!! Myös perheeni näkymättömyyttä blogissa olen usein miettinyt... ajatteleeko joku, että omat puuhani menevät heidän edelleen?? Ei missään nimessä! Kaikki blogissa näkyvä puuhailu tapahtuu nimenomaan heidän ehdoillaan! Lapset eivät ole koskaan olleet este touhuilla, pienoinen hidaste toki välillä;) 

Itsehän tykkään lukea lyhyehköjä tekstejä,  ja katsella kivoja kuvia. Tämä näkyy tietysti omassakin bloggaamisessa:) Valokuvat ovat olleet ehkä kuitenkin se suurin harmituksen aihe... puhelimella otetut kuvat kun eivät ole laadultaan parhaimmasta päästä! Kesä ja ulkona kuvaaminen on ollut ihan ok, mutta sisälle siirryttäessä tulee isoja ongelmia... Mobiilissa näyttää vielä ihan hyvältä, mutta isolla näytöllä kuvat ovatkin jo jotain ihan muuta. Tämäkin ongelma on nyt poissa, kun ostin joku viikko takaperin ekan järjestelmäkamerani:) Kuinka innoissani olenkaan! Enhän kuvaamisesta edelleenkään mitään tiedä, mutta kuvanlaatu on ihan toista! Tervetuloa pimeä syksy:)

Äkkiä on tämä aika hujahtanut marraskuun lopusta, kun bloggailun aloittelin... tästä on hyvä jatkaa! Puutarhailu alkaa jäädä vähemmälle, kun huomaan viihtyväni sisähommissa:) Kotia sisustetaan ja kirppareilta haetaan inspiraatiota uusiin projekteihin:) Tuskin maltan odottaa, mitä kivaa keksinkään...

Tämä viikonloppu on hujahtanut yläkerrassa touhuten:) On taas siivoiltu hieman perusteellisemmin sekä pyöritelty romppeita oikein kunnolla;) Homma on edelleen vaiheessa... tuskin tulee vielä tänään valmista! Palataan tähän sitten tuonnempana:) Kivaa sunnuntaita! -Asta-