So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Neulominen

Neuloosi!

Moikka! Viime keväänä tosiaan hurahdin neulomiseen ihan totaalisesti! Tätä ennen olen jotain valmiiksi asti neulonut viimeksi peruskoulussa!!! Eli yli parikymmentä vuotta sitten;) Huh! Ompas siitä aikaa... tämä selittääkin sen miksi silmukat ovat olleet hieman hukassa:) Olen ihan oikeasti joutunut etsimään neuvoa erikoisempien silmukoiden kohdalla, mutta onneksi se on nykyään niin helppoa ja vaivatonta... netin lisäksi lehtien ohjeet on tehty ihanan hyvin ymmärrettäviksi! Tyttäreni ovat huomautelleet neulomisen olevan mummojen hommaa:) Että ethän sinä voi neuloa, kun et ole mummokaan vielä... hauskoja:) Ja "mummoiluhan" tuntuu olevan suorastaan muodikasta tänä päivänä:)

Viime keväisen neuletakkini voit kurkata täältäso-up.fi/ruostettaroyheloita/neuletakki ja ohje tähän löytyy nykyisin täältälovelina.fi/2016/ Elinan ohje on kyllä niin takuu varma, että aloittelijakin onnistuu varmasti!

Tämä muutama viikko sitten valmistunut neuletakki on tehty samaisella ohjeella. Olin aloittanut työn jo keväällä, heti ensimmäisen neuletakin valmiiksi saatuani. On kyllä niin joutuisaa neuloa vaikka itselläni oli koko ajan rinnalla toinenkin työ meneillään:) Lanka oli tällä kertaa paksumpaa, ja menekki tämän takia suurempi! Novitan FOLK ia meni n. 10 tai 11 kerää eli n.1000- 1100g, kun keväällä neulotun takin lankamenekki oli n. 4 kerää eli 400g! Lankanahan oli tuolloin Novitan STORY. Kympin puikoilla on molemmat neulottu.

Halusin tästä neuletakista astetta muhkeamman. Paksumman langan lisäksi kokona tässä on m, kun edellinen on kokoa xs. Lisäksi hieman pidemmät hihat ja taskut. Olinkin jo edellisestä kerrasta viisastunut, ja siloitin neuleen osat jo ennen yhdistämistä:) Samoin osien yhdistäminen tuli tehtyä alusta loppuun oikeaoppisesti, kun viimeksi ompelin osan saumoista ihan omasta päästäni;)

Ja kyllä, uusi takki on aluillaan. Tällä kertaa neulonkin sitten kahdella langalla... lisäksi peitto on edelleen kesken, kun aloitin sukkaprojektin... olen ollut sitä mieltä, että sukat eivät ole minun juttuni, mutta tässä sitä nyt sitten taas ollaan... palmikko on jo hyvällä mallilla, saa nähdä tukehdunko siihen paljon kirottuun kantapäähän??!! Jo ohuemmille puikoille siirtyminen oli mielenkiintoinen rasti, mutta tahdon voimalla ja sinnikkyydellä selvisin;)

Tiedän, että teissä lukijoissa on varmasti paljon neulomisen mestareita:) Olen itse ihan aloittelija, mutta on ollut ihana huomata, miten kadoksissa olleet taidot alkavat löytymään... kannustankin kaikkia rohkeasti kokeilemaan! Silmukka silmukalta, ja rivi riviltä täälläkin mennään:) On palkitsevaa huomata, että vielä sitä näköjään oppii uusiakin asioita! Itseäni kiinnostaa kovasti kaikki erilaiset neulepinnat, ja niitä aion varmasti opiskella talven aikana! Pitsi,- ja palmikkoneuleisiin otin ensituntumaa viime keväänä pantojen muodossa, ja ne voit katsoa täältä so-up.fi/ruostettaroyheloita/neulottu-panta

Mukavaa viikonloppua! Täällä on aloitettu jo joululahjamietinnätkin... lähinnä siis itsetehtyjen lahjojen osalta... mikään ei tapahdu hetkessä, ja siksi nyt on juuri sopiva ajankohta starttailla nämä puuhailut;) Pysykää kuulolla, Asta