So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

diy

ompeluhupsuttelua

Päästään taas yhteen lempitouhuistani eli ompeluun. Kutsun itseäni hupsuttelijaksi, koska rakastan leikittelyä ihanilla kangasyhdistelmillä, röyhelöillä, pitseillä ym... Haalin kirppareilta vanhoja verhoja ja liinoja, joita hyödynnän näissä ompeluissani.

Olen pienestä asti ommellut, mutta tietämättä mitä teen ja lukuisten kokeilujen kautta tässäkin harjaantunut. Aikuisiän innostus lähti käyntiin ehkä kymmenisen vuotta sitten hommattuani oman ompelukoneen. Verhojen ja tyynynpäällisten ompelusta oli helppo aloittaa. Seuraavaksi kangassydämiä, nukkeja ym. pieniä somistusjuttuja. Jossain vaiheessa rohkenin kokeilla, josko osaisin ommella lastenvaatteita ... 

En tiedä mikä ajatus minulla oli, kun olin kuvitellut pikkuompelukset isompia helpommiksi??!! Kuinka paljon nopeampaa olikaan ommella pidempää saumaa, kuin nyhrätä nukentakin kanssa tunti tolkulla!

Tällä tiellä siis ollaan edelleen. Ei tosin vieläkään mitään liian monimutkaista ja max. viisi kaavaa/ vaate takaa sen, ettei tarvitse menettää hermojaan ;) Saa nähdä tuleeko vielä sekin päivä, kun alan ommella itselleni jotain...

Omat lapset alkavat olla jo varsin kriittisiä äidin ompelusten suhteen. Onnekseni keskimmäinen kelpuuttaa ainakin toistaiseksi äidin ompelemat tunikat ja leggingsit. Ja lähipiirissä on ihania pikkuisia, joille saan toteuttaa ompelu- unelmiani! Ja lahjaksi on mukava viedä itsetehtyä.

Pipo- ja pantaompelukset ovat sellaista vähän joka välissä surauteltavaa pikkuista mukavaa;) Näissä pääsee todella leikittelemään ja revittelemään sekä materiaaleilla, että mielikuvituksella!