So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Paniikki puutarhassa

Moikka! Täällä meinaa iskeä paniikkia päälle, kun monta hommaa on edelleen ihan vaiheessa! Ok, olen nautiskellut ja höntsäillytkin helteiden saavuttua välillä ihan ansaitusti, mutta tietyt jutut haluaisin lopultakin valmiiksi... 

Meillä on perheessä pientä vajausta sunnuntaihin asti, kun isi ja tytöt lähtivät keskiviikkona Vantaalle lentopalloilemaan. Tämän takia olen yrittänyt kehitellä kuopukselle jotain muutakin, kuin pelkkää puutarhailua äidin kanssa;) Eilinen tosin vieteltiin aika pitkälti ihan kotosalla tai siis pihalla:) On todella outoa olla kahdestaan. Lapset eivät ole varmaan koskaan olleet erossa toisistaan näin kauaa. Ilo rauhasta ja hiljaisuudesta kotona vaihtui aika nopeasti haikeuteen. Arki kaikessa kaaosmaisuudessaan ja vauhdikkuudessaan, metelistä puhumattakaan, on kuitenkin se meidän koko elämä! Puhelin piippaa onneksi tiuhaan väliaikatietoja, ja näin saan olla vahvasti hengessä mukana! Äidillä on mahdottoman hyvä mieli, kun reissulaisilla tuntuu selkeästikkin olevan superhauskaa!

Mutta siis, meilläkin on kesä nyt! Ollaan hypätty suoraan koleudesta helteisiin, ja se näkyy puutarhassa... Kasvustot ovat osittain vielä aivan alkutekiöissään! Pensaiden ja ruusujen orastavan vihreyden näkee vain vaivoin... Toisaalta esim. pionit valmistautuvat jo kukintaan:) Monet sellaiset, jotka eivät ole vielä aikasemmin kukkineet, ovat nupullaan! Myös kirsikoita on luvassa... suklaakirsikka on aivan täynnä kukkia:) 

Postauksen kuvat ovat tällä kertaa pääosin puutarhan kivikkoalueelta. Perennoja on tarkoituksella tosi hillitysti. Mustikkaa ja vaapukkaa on enemmistö. Myös luumu,- ja kirsikkapuita löytyy muutamia:) Aluehan on vielä varsin nuori, toissakesänä ja syksynä istutetut kasvit ovat siis jo ihan mukavasti kasvussa! Malttia, malttia... Kaiken keskellä olevaa terijoensalavaa olen muuten leikellyt todella ronskisti. Se venähtää ihan mahdottomasti, ja ihan olemattomassa ajassa! Viime kesänä taisin leikata peräti kahdesti, että josko kestäisi edes syksyyn asti kurissa??!!

Olen joutunut kaivamaan joitakin pikkuhavuja pois maasta... nämä viimeiset pari kevättä ovat olleet niille kohtalokkaita! Nyt ei helteet ole olleet riesana, mutta maa on vähäisten sateiden takia ollut erittäin kuiva:( En lähde näillä kasvimäärillä vedenkantoon ollenkaan, jos ei mikä menesty, niin pois vaan! Saanpahan lisää istutustilaa;)

Kesäkukat olen tänä kesänä hommannut superedullisesti myymälöiden ale- osastoilta:0 Ilmeisesti ollut haastavat kelit näidenkin myyntiin... poistoihin jäänyt paljon yli,- ja alikasteltuja, sekä hieman kylmää säikähtäneitä kukkasia! 

Pientä viilailua riittäisi ympäri puutarhaa... taitaa olla vielä joitakin kuivaneita kukkavarsiakin töröttämässä jossain kohtaa:0 Köynnöksiä olen yrittänyt ohi kulkiessani nostella kaaria ja pergoloita vasten. Humala meinaa olla paikoitellen ongelmallinen... leviää muidenkin kasvien edestä... Mukava ylläri on kärhöt, jotka ovat talvehtineet ilmeisen hyvin:) Eipä tule niitäkään syksyllä laskettua alas lumen alle peittymään... onnekseni osa on näköjään löytänyt sinne ihan itsekseen;) 

Eilen sain lopultakin aikaiseksi " viilailla" terassia. Sekä kukka,- että kurkkuamppeleita virittelin paikoilleen. Etuterassilla on paljon hyötykasveja, ja ehkä tähän mahtuisikin vielä jotain lisää??!! Lisäksi tuli raivailtua kaiken näköistä ylimääräistä roinaa pois pihalta. Miten paljon joka puolella onkaan tavaraa, kun on tilaa levittäytyä...

Tänään lähdetään ihan muille touhuille. Luvassa on kuopuksen ihka ensimmäinen pesisturnaus! Poika on ihan innoissaan! Meille tulee varmasti mukava päivä:)