So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Pihalla pihalla!

Meillä se vappu hujahtikin aika pitkälti pihapuuhissa... puutarhahommia ja lasten kanssa pallon perässä juoksemista:) Mukavaa! On se vaan iso onni asua väljästi täällä maalla... mahtuu jokainen touhuilemaan niitä omia lempijuttujaan!!! Pihalampikin pääsi eilen jäistään... se on yhtä odotettua joka kevät. Lapset uittelivat veneitään... ja kyllä, tottakai myös itseään kenkineen kaikkineen:0 Sammakonkutulauttoja meidän 9- vuotias luonnontieteilijä odottelee jo kovasti saapuvaksi. Pikkukurnuttajat ovat kyllä suloisia, rupiset konnat sitten jo jotain ihan muuta:0 Muutaman kerran ollaan silmäkkäin satuttu puutarhassa, ja voi sitä säikähdykseni ja huutoni määrää:0 Sammakothan ovat kuitenkin hyödyksi kasvustoille, ja siksi tervetulleita asukkeja kivenkoloihin.

Olen nopsaan tahtiin saanut siivottua istutusalueita. Kuihtuneet kukkavarret alkaa olla kärrättynä kompostiin. Lähinnä pensaat on vielä saksimatta. Ruusu- ja keijuangervoa on suurinosa ja pari koivuangervoakin taitaa löytyä... en vaan kauheasti välitä noista pehkoista:0 Iso homma niitä olisi ylöskään kaivaa, joten saavat toistaiseksi jäädä...leikkaan nekin näin keväisin maantasalle! Olinkin jo syksystä polkaissut raivaukset niin hyvälle alulle, että työhän tuntuu suorastaan vähäiseltä;)

Ilokseni olen bongannut silmuja vähän joka puolella pihaa... Ehkä odotetuimpia kasvuun lähtijöitä ovat viime kesänä istuttamani köynnöshortensiat! Ne näyttävät selvinneen talvesta loistavasti! Samoin köynnösruusut... niitäkään en sen kummemmin suojaile. Olivat itsestään osittain taipuneet ja jääneet lumen alle, ja näin ollen suojautuneet pakkasilta. Usein joudun leikkaamaan nämäkin tyvestä poikki keväällä... 

Ihmettelen, miten vähän tuhoa rusakot ovat koskaan puutarhassa tehneet! Niitä meinaan riittää, ja papanoita oli istutusalueita kuopsutellessa joka puolella:) Samoin myyrät ovat pysyneet lähes kokonaan loitolla... vain muutaman multakeon olivat nostaneet! Tähän syynä on varmasti kolme ahkerasti pyytävää kattiamme:)

Kirpparilta on taas tehty lisää hankintoja pihalle... saviruukkuja ja matalia aidanpätkiä:) Materiaalia alkaa olla aika paljon jo kasassa;) Kovat poltot olisi päästä rakentelemaan uusia juttuja! Jokohan ensi viikonloppuna aloittaisin lapioinnit??