So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Pihalla työtahti vain kiihtyy!

Huh hei, täällä on viime päivät paineltu menemään aikamoisella haipakalla! Pihalla on oltu lähes kellon ympäri, ja yritetty kiriä kiinni useita viikkoja viivästyneitä puutarhatöitä:0 Ranteissa tuntuu, tosin hyvällä tavalla, että touhuttu juu on;) Pihapiirikin on ihan sen näköinen, kuin jokunen homma olisi vaiheessa tai meneillään... laajalla reviirillä pyöritään!

Lähinnä kasvihuoneen ja kesäkukkien osalta olen totutusta huikean paljon jäljessä... Eilen rohkenin lopulta kantaa kukka-amppelit terasseille. Siinä saavat odotella lopullista sijoituspaikkaansa. Ne ovat täyttäneet lähes koko kasvihuoneen. Paluuta takaisin niillä ei ole, joten toivotaan, että kesä on nyt täällä;) Tarkoitus on laitella loput kasvihuoneen asukit paikoilleen tämän viikon aikana. Tavoitteena on täyttää huone järkevämmin, kuin vuosi sitten... ettei joka askeleella löisi päätään roikkuviin amppeleihin tai kompastuisi lattian ollessa tupaten täynnä:0 On myös tärkeää päästä sutjakkaasti poistamaan varkaita ja liikoja lehtiä kasvustoista! Tämä on välttämätöntä, jos mielii reilua satoa!

Kesäkukkien osalta on vajetta vielä moninpaikoin. Tänä keväänä olen aiemmista vuosista poiketen hankkinut suurimmaksiosaksi orvokkeja! Yleensä ruusut ja pelargoniat ovat olleet päärooleissa. Näitä toki löytyy nytkin, mutta vähemmän kuin aikaisemmin. Lisänä on mm. ystävän kasvattamia lumihiutaleita.

Iso etuterassi on lähes kokonaan laittamatta. Uutena tässä on kirpparilta bongattu keinu. Pöytäryhmä on kovassa käytössä, koska ruokailut hoidetaan puutarhatöiden lomassa pihalla! Pari pöytätasoa on pyhitetty pääsääntöisesti yrteille. Eipä tähän nyt näiden lisäksi kauheasti tilaa jääkkään kikkailla sen kummemmin:0 Terassi on joka kesä erinäköinen, ja vaihtoehtoja järjestyksen suhteen pyöritellään, ennen kuin miellyttävä lopputulos löytyy... jos löytyy;)

Pihassa on varmasti vielä sellaisiakin kohtia, joihin en juurikaan ole ehtinyt kajota vielä lainkaan... mitään niin pakollista ne eivät kuitenkaan ole, ettenkö kerkeisi palata niihin, kunhan saan nämä istutusjutut alta pois! 

Tänään siis suunnataan vaihteeksi taimi,- ja multaostoksille muiden hoidettavien asioiden lomassa. En ole malttanut moneen päivään kotoani juuri poistuakkaan:) Lasten loma on startannut, ja he ovat kesän kotona. Näin on menty joka kesä, joten jo totuttuun tapaan mieheni kanssa vuorottelemme kotonaolopäivien kanssa. Minä olen siis kotona vielä tämän päivän, jihuu!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!