So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Pihaltaan ei malttaisi töihinkään lähteä!

Nyt on tosiaan se aika vuodesta, ettei juurikaan kiinnostaisi lähteä aamulla pihaltaan yhtään minnekkään! Niin paljon kun työstänikin tykkään, niin pihahommat ovat päällimmäisenä mielessä... 

Auringolla ja lämmöllä on uskomaton vaikutus minuun! Ja varmaan ihan jokaiseen muuhunkin!!! Aamuihminen olen läpi vuoden, mutta onhan kesäisessä puutarhassa kaikessa hiljaisuudessa kierteleminen ihan oma lukunsa! 

Aamuisin pitää ennen töihin menoa juosta taimimyymälöitä läpi;) Eilen kerkesin ajaa ostokseni jopa kotiin ennen työpäivää... päivällä puhelin piippasi viherpeukaloiden paketin saapuneen:) Jännityksellä postin jonossa kuikuilen, että onkohan mitenkin iso??!! Eikun lapset takapenkille ja etupenkin selkänojaa alemmas ja kas, näen kuin näenkin myös oikealta tulevat autoilijat, pyöräilijät ym! Lapset ovat tottuneet pyörimään mukanani ja tietävät äidin keväiset kuviot todella hyvin:) Muutaman viikon päästä sitten jo huutavatkin kuorossa, että ei mennä, kun hiljentelen myymälöiden kohdalla ja ääneen pohdin, että mennäkkö vaiko eikö mennä...:0 

Jo yksin multaa on keväisin ostettavana ihan järkyttävät määrät. Vähemmän ahdistavalta tuntuu ostaa säkkejä vähitellen!

Eilen ostin kahdeksan amppelitomaattia, jotka illasta sainkin istutettua. Aikaisemmin olin käynyt puutarhalta kirsikka,- päärynä,- ja suklaakirsikkatomaatteja. Nämä ovat hyväksi havaittuja ja täydennystä on tarkoitus käydä ehkä jo huomenna. Kurkkuja en ole uskaltanut laittaa kun pari vasta. Ovat sen verran herkempiä kylmälle... tosin joka kevät pienellä riskillä laitan taimet jo toukokuussa kasvihuoneeseen. Satoon on pitkä matka ja siksi haluan täyttää huoneen hyvissä ajoin! Paprikan taimet ovat vielä sisällä, ja todella pieniä, mutta kyllä nekin on viikonlopun aikana saatava ulos vahvistumaan.

Viherpeukaloiden paketista kuoriutui pari pilariomenapuuta, persikka ja aprikoosi:) Nämä tulevat ruukkuihin. Viime kesänä ruukkuihin istuttamani pikkupuut menivät hyvin talven yli ja tämän innostamana olen nyt täydentänyt ruukkupuuvalikoimaani! Eilen ostin myös minulta vielä puuttuneen riippapunapajun. Riippahernepuita on maassa useampi ja yksi ruukussa. Pikkusyreenejä ruukuissa on peräti kolme kappaletta.

Huomiselle on lupaillut vesisateita, joten päivä olisi mitä mainioin jatkaa perennojen jakamista ja istutusta. Ainakin liljoja olisi tarkoitus levitellä vähän laajemmalle alalle... myös keittiötarhan kylvöt on kärkipäässä tehtävälistalla!

Sata rautaa on tulessa ja huomaan taas häslääväni pihalla vähän kaikkea ja vähän joka suunnalla... rikkaruohotkin pitäisi kitkeä pois heti alkuunsa. Niitä ei paljoa ole, mutta tilanne ryöstäytyy nopeasti käsistä, jos niihin ei reagoi just nyt ja samantien;)

Onkos teillä hommat millä mallilla??!! Samaa sinkoilua havaittavissa muillakin?? Vai joko on istutukset ym. hoidettu??