So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Pikaiset kuulumiset puutarhasta

Moikka! Nyt on saatu lopulta kunnolla lämpöäkin:) Aika on kulunut aika pitkälti kastelukannuilla vettä kantaen! Kotona ollessani saatan kastella esim. kasvimaata jopa neljäkin kertaa päivässä! Etenkin korkealla laatikoissa olevat porkkanat, perunat ym. kärsivät helposti kuivuudesta! Samoin kasvihuoneessa vedentarve on päiväaikaan valtava!

Kasvihuoneessa olevien paprikoiden kanssa tuli vastaan kirvaongelma! Ilmeisesti taimimyymälästä ovat taimien mukana kulkeutuneet... ikinä ennen ei kasvihuoneessa ole moista ongelmaa ollut. Ihmettelin kyllä jo aikaisemmin lehtien vaaleutta ja repaleisuutta, ennen kuin hoksasin syyn:( Noh, nyt paprikat ovat olleet ulkosalla myrkytettävänä ja tehotarkkailussa... pesin jopa joka lehden yksi kerrallaan, päästäkseni varmasti eroon tuholaisista. 

Pihalla alkaa olla mukavasti rehevyyttä, kun pensaat ja ruusut ovat lopultakin pöyhähtäneet kunnolla kasvuun! Vieläkin osa ryhmäruusuista vasta aloittelee kasvuaan, mutta odotellaan odotellaan:) Ruusut kuitenkin kukkivat kiitollisesti koko loppu kesän...

Viikonlopun paras yllätys oli kasvihuoneen toisella sivulla kasvavat viinirypäleet:) Olin jo luullut niiden kylmäneen, mutta sieltähän ne erottuivat pikkuisina pari senttisinä alkuina katteen päällä! Eivät ne kyllä tänä kesänä kerkeä satoa tuottaa, mutta pääasia, että ovat ylipäätään hengissä!

Kukkijoita alkaa olla niin paljon, ettei kaikkea meinaa keretä heti huomaamaankaan... Voi olla, että illalla kotiutuessani ensimmäinen pioni on aukaissut nuppunsa! Näiden lisäksi erilaisia kurjenmiekkoja puskee puskan jos toisenkin välistä:) Myös kurjenpolvet, neilikat, maksaruohot ja monet monet muut kukkivat ihan just:)

Mikä se on, että kaiken kuumimpaan aikaan innostun istutuspuuhista... esikoisen kanssa leviteltiin lupiinia pariinkin uuteen kohtaan. Kurjenpolvea jaettiin juuri kukinnan alla... uusina tulokkaina istutin pari salviaa ja sinivaleunikkoa. Näille on saanut jonkun kannullisen kantaa vettä, kun en letkua ole saanut aikaiseksi ottaa puutarhan puolelle:)

Lisäksi eilen juhlittiin jo ennakkoon tulevana sunnuntaina 7 vuotta täyttävää kuopusta. Ensi viikonloppuna on taas paljon kaikkea muuta, niin tämä kävi aikatauluun enemmän kuin hyvin:) Poikkeuksena pöydässä ei ollutkaan sitä perinteistä heinäkuista mansikkakakkua, vaan tilalle laitettiin pystyyn jäätelöbaari. Tämä tuntui passaavan sekä aikuisille, että lapsille oikein hyvin.

Nyt on taas työviikko polkaistu käyntiin, vaikka olisi kyllä kelien puolesta kelvannut jäädä pihallekkin puuhastelemaan... 

Kesäistä viikkoa kaikille! Palataan pian:)