So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Pilvistä ja koleaa...

Sitäpä sitä on tänne meille kuulunut viimeisen viikon aikana... Pilvistä ja TODELLA koleaa!

Eipä ole paljon harmittanut lähteä aamuisin töihin, muiden jäädessä kotiin lomailemaan... yleiseen mielialaan nämä kelit kuitenkin vaikuttavat todella paljon!

Eilinen meni taas ihan haahuillessa... en saa mitään aikaiseksi ja sekös se vasta aiheuttaakin suurimman luokan ahdistusta;) Ja kyllä, tällainen ei sovi minulle ollenkaan! Olen paljon rentoutuneempi touhukkaiden vapaiden jälkeen...

Ei sillä, etteikö tässäkin torpassa riittäisi sisähommia, mutta kun on kesä ja haluaa viettää kaiken mahdollisen töiltä liikenevän aikansa ulkona... onneksi on lapset ja heidän kauttaan pihapelejä ym. toimintaa! 

Puutarha on rehevä, runsas ja täynnä nuppuja... Lehdistöt rakastavat kosteutta ja koleutta, mutta kukat odottelevat lämpöä ja aurinkoa! 

Kesäkukat eivät tänäkään kesänä tunnu pääsevän kunnon loistoon. Helpommallahan sitä pääsee, kun eivät juuri kasteluakaan liiemmin kaipaa, mutta eivätpä kukat pääse tällä tavoin rehevöitymäänkään... muu hoitokin tuntuu puutarhurilta jäävän aurinkoisille päiville...

Kasvimaa nauttii ei niin paahteisista päivistä. Samoin kasvihuone tuo suurta lohtua koleuden keskelle. Viikolla tein toisen reilumman lehtien poiston tomaateille. Kasvusto alkaa olla yli puolessa huoneen korkeudesta... on todella suositeltavaa poistaa lehtiä reilulla kädellä, sillä ne syövät turhan paljon kosteutta ja ravinteita kasveilta! Tämän lisäksi kasvustot pysyvät terveempinä ja ilmavampina sekä kypsyvät raakileet saavat sitä tarvitsemaansa valoa! Amppelitomaateissa on varmaan tuhansia kukkia:) Miten ihmeessä näistä onkin tullut näin valtavia:) Ja huone alkaa olla enemmän kuin tukossa... eli se siitä keväällä suunnitellusta väljyydestä! Mutta suuri satohan kelpaa kyllä aina!

Tällaisilla mietteillä täällä... tänään tuskin on vielä lämpöä luvassa, mutta josko sitten huomenna??!!