So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Puutarhailijaa masentaa...

Heipat koleuden keskeltä! Niinhän sitä sanotaan, ettei pitäisi hoppuilla kesäkukkien tai hyötykasvien kanssa ennen huit hait jotain kesäkuun päiviä... Tämä sama taivastelu ja masennus kylmistä keleistä on edessä ihan joka kevät/ alkukesä, ajankohta vain vaihtelee. Eihän sitä pitäisi laitella vielä mitään, mutta kun ei vaan malta!

Eilinen päivä oli aurinkoinen, ja kasvihuoneen asukit suorastaan huusivat illasta vettä:) Juuri tämä tekee hommasta mielenkiintoista. Ulos ei voi omia hentoja kasvattitaimiaan laittaa vaikka aurinko paistaisikin, kun on muuten niin koleaa ja tuulista. Samaan aikaan kasvihuoneessa lämpötila nousee yllättävän korkeaksi, mutta yön tunteina laskee taas lähelle nollaa... Tämä tekee kastelustakin äärimmäisen haastavaa. Vettä on annettava, mutta varottava kasvustojen liikaa kosteutta. Äkkiä saa hapatettua vasta taimella olevat kasvit.

Tiedossa on myös, että ympäri puutarhaa olevat ruukut kukkineen, hyötykasveineen ja puineen ovat työläitä hoidettavia. Jo pelkkä kasteluveden kantaminen kuivina kausina on iso homma, mutta nämä sateet taas tuovat mukanaan hukkumisvaaran:0 Näinpä sitten kantelen pottejani terasseille sadetta pitämään. Kaikesta tästä huolimatta haluan paljon ruukkukasveja;)

Puutarhan eteen on oltava valmis näkemään vaivaa, ja ymmärrän kyllä niitä, jotka eivät alunperin jaksa lähteä tähän ralliin:) 

Jaksan kuitenkin olla positiivinen ja uskon, että kelit kohenevat ihan pian... Sääennusteissa on lupailtu, että viikon päästä olisi jo lämpimämpää:) Ja kukkapenkit kyllä tykkäävät näistä sateista. Jakamani perennat ovat oikein terhakkaassa kasvussa!

Jäädään siis odottelemaan lämmintä kesää, ja sen ajatuksen voimalla laitellaan vielä vähän lisää hoidokkeja kasvamaan;) Tämä kaikki vaivannäkö kyllä palkitaan vielä!