So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Polut

Puutarhapolut

Jatketaan puutarhakierrosta...

Puutarhani on täynnä erilaisia polkuja, ja istutusalueet ovatkin muodostuneet pääsääntöisesti näiden ympärille. Lisäksi raivaan jatkuvasti tilaa uusille kulkuväylille.

Alkuun oli pelkkiä sorapolkuja, mutta istutusalueiden kasvaessa polkuja on rakenneltu sekä kivistä, tiilistä, että laudoista. Käytän puutarharakentamisessa lähes täysin kierrätysmateriaaleja. Vanhemmilta on saatu laattoja, joita he eivät enää pihaansa kelpuuta ja kavereiden pihapiireistä on haettu tiiliä polkuja ja patioita varten. Tämän lisäksi kirppareilta löytyy vaikka mitä pihalle sopivaa! Myös kaikki vanhat rautaromut ovat meille aina tervetulleita...

Piha on yhtä isoa istutusaluetta ja kasvillisuutta on tarkoituksella istutettu tiheästi maata peittämään. Tulevanakin kesänä edessä on lähinnä kasvien ylösnostamista puutarhasisustamisen tieltä;) 

Tykkään, että puutarhassa on muutakin kuin pelkkää kasvillisuutta. Pitää olla katseltavaa ja ihmeteltävää polkujen varrella. Haluan, että puutarha ei aukea katsojalleen yhdellä silmäyksellä!

Mielestäni puutarhurin persoona saa ja pitääkin näkyä puutarhassa!

Pihaa rakentelen ilman erityistä suunnitelmaa. Toki näin talviaikaan sitä pyörittelee lukuisia ideoita päässään, mutta vasta toimeen ryhtymällä ajatus alkaa rullaamaan. Parhaat oivallukset syntyvätkin työn tiimellyksessä!