So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Somistelua puutarhassa

Vaikka kehnoa keliä lupaili eilisellekkin, niin kelpo päivä oli puuhastella pihalla! Ja ihan kivalta näyttää nyt sunnuntaiaamunakin, ainakin näin kuuden aikaan vielä;) Paras työskentelyilma, ei ole liian kuuma eikä hyttysetkään ole vielä riesana. Pakko ajatella positiivisesti, ja paljon pystyy puuhailemaan ilman lämpimiä kelejäkin... 

Omistan kyllä aikamoisen määrän kaikkea puutarharompetta... vuosien etsiminen ja tavaroiden hamstraaminen alkaa tuottaa tulosta;) Olen taas talven ja kevään aikana löytänyt vaikka mitä kivaa pihalle! Uutena en juurikaan mitään osta, lähinnä tarjouksista jos kerta.

Tykkään tehdä sommitelmia vähän joka puolelle pihaa. Edelleen kaipailisin niitä isompia puita, joiden juurelle saisi rakennella, ja joiden oksat kehystäisivät aarteitani:) Terijoensalava on toistaiseksi ainoa, joka nopeakasvuisena on mahdollistanut tämän. Sitä olen jo useaan kertaan ronskisti leikannutkin, kun oksat aina kesän päätteeksi yltävät jo lähes maahan asti. Viime vuonna leikkasin sekä keväällä, että syksyllä!

Nyt kasailinkin juuri tämän samaisen puun juurelle jo jotain valmiiksi. Fillari sai luvan siirtyä, samoin kuin puinen pesusoikko. Muutaman ruukunkin laitoin jo valmiiksi odottamaan istutuksia. Myönnetään, että tikkaiden kanssa lähti isosti lapasesta;) Ovat vaan niin kivoja, ja pitihän se vielä parit lisää tekaista...

Fillarin paikalle virittelin sängystä jääneet mukavan ruosteiset jousitukset. Tässä kohtaa kasvaa köynnösruusu, ja ongelmaa tukemisen kanssa on ollut pergolasta huolimatta. Nyt ruusulla on hyvä tuki mitä vasten takertua. Talven jäljiltä onkin tällä kertaa pitkät kasvustot jo valmiina, ne nostelin nyt kurkottelemaan kohti korkeuksia.

Mukavia puuhia kyllä, ja lisää seuraa varmasti! Näitä tikkaita on tarkoitus maalailla lisää, tuovat siten paremmin toivomaani kontrastia. Ruosteiset romppeetkin pääsevät ihan eritavalla oikeuksiinsa:)