So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Terassin kesäilme

Terassin laitto ei ihan äsken ole jäänyt näin myöhään! Yleensä on sipistelyni sipistellyt jo varmaan kuukautta aikaisemmin. 

Viime viikonloppuna sain lopulta homman alulle... Terassia hallitsee iso keinu, pöytäryhmä, kasvulaatikko sekä pari muuta pöytää/ tasoa. Terassilla on kokoa, ja tähän mahtuu kyllä monenlaista! Mitään auringonottotuoleja ei tässä ole, päivää paistatellaan talon päädyssä olevilla alueilla. Siellä on myös uima-allas, jota ympäröi terassi. 

Terassille olen parina viime vuonna tuonut paljon hyötykasveja. On näppärää, kun terassi ja puutarha avautuvat oitis ovesta ulos astuttaessa silmien eteen ja käsien ulottuville. Talossa on kolme sisäänkäyntiä, ja tämä keskellä taloa sijaitseva on meillä kovassa käytössä. Kesällä syödään aina sään salliessa ulkona. Tämä terassi palvelee siinäkin mielessä ihan täydellisesti. On äärellään nostaa ruoat muutamalla askeleella sisältä ulos! Lisäksi kurkut, tomaatit, salaatit ym. on helppo poimia suoraan syötäviksi.

Haaveissa on jonakin kesänä saada terassille kate. Suurin huoli on varjella kasveja ja tekstiilejä sateilta ja tuulilta... Tykkään laitella terassille mattoja ja liinoja, vaikkakin niitä saa tiuhaan puistella ja kuivatella... Myös verhoja olisi kiva ripustella enemmänkin. Siitepölyä on tällä hetkellä reilusti ilmassa, ja tästä johtuen en ole tekstiilejä tähän kehdannut vielä enemmälti tuodakkaan.

Räpsin tähän postaukseen joitakin kuvia vasta aluillaan olevista istutuksista. Kesemmällä on sitten kiva katsella, kuinka kasvit ovat lannoituksella, ja rakkaudella hoitaen pöyhähtäneet moninkertaisiksi;) Pihalla alkaa muutenkin olla niin sanotut " pakolliset hommat" hoidettuna... luvassa siis lähinnä ylläpitoa fiiliksen mukaan:) Ja kesästä nautiskelua!