So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

diy

Tuuttikranssi vanhoista sanomalehdistä!

Moi! Tulin kertoilemaan viime viikonlopun D I Y- tuotoksestani:)

Vanhat sanomalehdet ovat kestosuosikkejani kransseilussa. Myös kaikki kranssipohjat teen rautalankaa apuna käyttäen samaisesta materiaalista! Kotoa löytyy useampi kranssi edellisiltä vuosilta. Sanomalehteä kiepittämällä saa kivaa jälkeä, kunhan vain kestää jatkuvan repeilyn ja katkeilun suikaleiden kanssa;) Kuumaliima on hyvä apuväline, suosittelen kiinnitystä suht tiheään.

Jos haluat kurkata pitsiliinoista ja verhoista tehtyjä kransseja, niin viime talvisiin postauksiin pääset tästä www.so-up.fi/ruostettaroyheloita/ihanat-pitsiliinat ja tästä www.so-up.fi/ruostettaroyheloita/pitsiverhoista-naperreltya

Mutta siis, nyt tähän tuuttikranssiin. Olen tehnyt näitä aikamoiset määrät pienemmässä koossa. Ehkä noin A4 on ollut paperin koko aikaisemmin. Paperi pyöräytetään tuutiksi ja kiinnitetään muutamasta kohtaa teipillä. Kun tarvittava määrä tuutteja on kasassa, sommitellaan vahvalle pahville kranssin muotoon, ja kiinnitetään kuumaliimalla. Halutessaan tuutteja voisi liimailla myös limittäin päällekkäin, tai vaikka sisäkkäin.

Oli tosiaan aikomus tehdä hieman reilumman kokoinen, mutta tästä tulikin suorastaan valtava:0 Paperin kokona oli yksi sanomalehdensivu/ tuutti. Halkaisija on reippaasti päälle metri... alle puolitoista kuitenkin;) Ei siis ihan mahtunutkaan siihen, mihin olin tätä alunperin ajatellut. Peilipiirongin takaa löytyi onneksi oivallinen paikka tälle jättikokoiselle luomukselleni:)

Kranssin keskelle liimasin pari pöytätablettia ja muutaman pitsiliinan.

Kranssi oli tuuttien osalta yllättävän haastava työstettävä... iso sivu ei taipunutkaan ilman oikutteluja tuutiksi, ja useampi ärräpää taisi lipsahtaa tuutteja kääriessäni... myös kranssin pyörittely liimaus,- ja ripustusvaiheessa oli hieman hankalahkoa:) Ilman suurempia repeilyjä ja ruttaantumisia sain tämän kuitenkin lopulta seinälle!

Olen yrittänyt pyöritellä päässäni lisää ideoita kranssien ja sanomalehtien suhteen... katsotaan keksinkö jotain, mitä en ole vielä kokeillut:) Onkos teillä kokemusta vastaavanlaisista paperiaskarteluista? Olisi kiva kuulla, jos sinulla on vinkata joku kiva idea!