So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Valloittava puutarha!

Moikka! Puutarha on saanutkin olla aika rauhassa viime ajat... Vain pientä kitkemistä olen harvakseltaan harjoittanut... kylläpä nautinkin vuosien varrella tehdystä isosta työstä puutarhassa! Tähän pyrittiin, ja nyt kerätään satoa kauniiden näkymien merkeissä!

Olen tällä hetkellä erityisen ihastunut tähän osaan puutarhasta, jossa sijaitsee keväällä perustamani keittiötarha, hyötytarha, minikasvimaa vai mikä nyt olisi sopivin nimi tälle alueelle?? Se on suuri ilo silmälle, ja sijainti on nappivalinta. Niin kuumeisesti kun keväällä mietin, että missä olisi se paras paikka... minulla on nimittäin suurta taipumusta vekslailla puutarhassakin hieman liiaksikin... tuntuu kyllä todella helpottavalta, ettei heti ekan kesän jälkeen ole tarvetta lähteä muuttamaan koko systeemiä;)

Tässä osassa puutarhaa ei ole niinkään suurimpia lemppareitani kukkien osalta, mutta tunnelma on oikein mieluinen. Mustikat ja etenkin vatut tekevät jo kivasti marjojakin! Tänne mahtuu vielä sipistelemään jotain pientä... Aiemmin kesällä postailin so-up.fi/ruostettaroyheloita/kukkapenkin-reunojen-fixailua . Ehkäpä jotain vastaavaa viimeistelyä on tulossa tähänkin kohtaan?? 

Tämän kokoisessa puutarhassa on kyllä aina kohtia, jotka ovat vähän rempallaan. Tällä alueella kasvaa villiviinit, humalat ja kärhöt osittain suht vapaasti pitkin maata, kivetyksiä ja polkuja. Lisäksi on siementäviä malvoja ja sormustinkukkia... niitä sitten siirtelen haluamilleni paikoille. On kätevää, kun on pikkutaimisto omasta takaa:)

Meillä kuunliljatkin kasvavat ihan järkyttävän suuriksi. Hyvä ja kosteutta pidättävä maa on monille kasveille mieleen! Alkukesästä jakamani pionit tahtovat heti alkuunsa jäädä näiden jättiläisten alle... olevinaan kun sitä aina jättää tarvittavasti kasvuvaraa... täytyy ehkä syksymmällä tehdä vielä parit siirrot:0 Tilapulan hallitessa myös ruusuja on liian lähellä puita... Saavat toistaiseksi olla paikoillaan. Puiden kasvaessa sitten siirrellään:0 Värimaailma kukkien osalta on kauttaaltaan sininen, valkoinen, pinkki ja vaaleanpunainen. Joitakin yksittäisiä keltaisia haluaisin tuoda vaaleanpunaisen kaveriksi. Pihan perukoilla onneksi on tallessa jotain tästä pois siirrettyjä... katsotaan...

Muistutuksena vielä, että kaikki kuvani ovat aina omiani! Instagramiin @ruostettaroyheloita päivittyy kuvia ja tarinoita monta kertaa päivässä eli kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti seurata! Facebookissa Ruostetta&röyhelöitä saat jaetut postaukset heti mobiiliisi! Mukavaa sunnuntaita! Ollaan kuulolla:) - Asta-