So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Viiruhelpiheinä on ehdoton suosikkini puutarhassa!

Moikka! Viiruhelpiheinä on tosiaan yksi suurimmista suosikeistani puutarhassani!

Tätä valkovihreää heinää olen istuttanut vähän joka puolelle:) Kesäkukkaistutuksissa viiruhelpi on loistava! Se leviää nopeasti, eikä lakoa korkeudestaan huolimatta kovin herkästi! Toisaalta tykkään, että se saa vaikka vähän vinksallaan ollakkin;)

Heinä on monivuotinen, ja siispä talvehtii puutarhassa hyvin! Ruukuissa menee talven yli vaihtelevasti, mutta keväisin on helppo tarvittaessa hakea täydennystä suoraan maasta. Menestyy tosi vähässä ja huonossakin mullassa. Usein en edes tyhjennä ruukkuja keväisin. Pikkuisen multaa entisten päälle, ja eikun istuttamaan.

Viiruhelpi on siitä kiva, että se ei kasvata juuristojaan kovin syvälle. Leviää kyllä tosi hanakkaan, eli paikoitellen kannattaa rajata kasvualue. 

Viiruhelpi on kivikkoalueilla ihan paras taustakasvi! Meillä heinä kiertää vähän joka suunnassa, rajaten puutarhaa muusta ympäröivästä kasvillisuudesta.

Hakusessa on ollut löytää joitakin muitakin heiniä, mutta moni ei mene täällä talven yli... toisaalta meillä on joitakin poikkeuksia, jotka ovat pakkasista ja huonosta lumipeitteestä huolimatta selvinneet. Keväällä istutettu mustakäärmeenparta on uusi tulokas... jännityksellä jään odottelemaan ensi kevättä! Voi kun se selviäisi ja pääsisi levittäytymään!

Mustakäärmeenparta