So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

diy

Vink, vink! Lahjaideaa pukkaa!

Mukavaa lauantai- iltaa! Eilinen hujahti jouluostoksia tehden, joten tänään on ollut ihana puuhastella ihan kotosalla! Ja mitäs muutakaan, kun sitä tulevaa joulua valmistellen.

Pari vuotta sitten tein viimeksi jouluviemisiksi linnuille tarkoitettuja talisydämiä ja muita vastaavia. Nämä ovat mukavia lahjoja ja itse tykkään viedä läheisilleni jotain muuta, kun niitä kauppojen perinteisiä lahjapakkauksia. Ja kaikilla on tavaraa valmiiksi nurkat täynnä niin nämä ovat siinäkin mielessä parempi vaihtoehto.

Viimeksi sidoin lautaan kaikkea mitä satuin pihalta löytämään ja päällimmäiseksi nämä talit. Nyt vielä hauduttelen, että mitä pohjaksi tänä vuonna. Ideoita toki on, mutta palataan niihin lähempänä joulua.

Olen haalinut pitkin vuotta kirppareilta muffini- ja kakkuvuokia mm. näitä silmällä pitäen. Aina pitää olla hereillä, ei näitä mistään silloin löydä, kun tarvetta olisi. 

Toteutus on taas helppoakin helpompi. Kookosrasva sulatetaan kattilassa ja siemenet sekaan, kun rasva on sulanut. Lusikoidaan/ kaadetaan vuokiin ja viedään vaikka ulos jäähtymään. Isommista vuoista irrotan talit kuumaa vettä pohjaan laskemalla.

kookosrasvaa, siemeniä ja vuokia
talit ennen irroitusta
valmiita talisydämiä

Jos haluaa ripustusnarun niin se kannattaa laittaa ennen jähmettymistä. Jälkikäteenkin reiän teko onnistuu kyllä, mutta halkeamisvaara on suurempi! Itse meinaan sitoa nämä juuttinarua apua käyttäen.

Mukavaa ja joutuisaa hommaa tämä ja onnistuu varmasti ihan jokaiselta! Taidanpa jatkaa vielä näiden parissa, koska huominen täyttyykin vuorostaan lasten harrastuksista...Palataan!