LAVIS vei mennessään

Joskus asia mikä voi olla EI KOSKAAN listalla muuttuu unelmaksi, suunnitelmaksi ja loppupelissä toteutuu. Näin kävi minulle kun LAVIS https://www.lavis.fi/ vei ja minä vaan tanssin.

Aiemmin olen jo avannut haluani tehdä jumpparintamalla enemmän omaa konseptien rinnalla. Mitä enemmän itse tekee, sitä enemmän haluaa tehdä. Liikkeen ja musiikin yhdistäminen onnistuessaan tuo itselle valtavan onnistumisen tunteen ja varsinkin kun koreografian on itse suunnitellut on kokemus entistä suurempi.

LAVIS houkutti ihan ensin musiikkillisesti. Suomalainen musiikki lähes läpi tunnin, helpot askeleet perinteiseen lavatanssiin pohjautuen yhdistettynä kivoihin jumppaliikkeisiin oli itselle juuri se mitä tarvitsin haastaakseni itseäni ohjaajana aivan uusille urille. Minä en ole tanssija...tai sanotaan näin..minä en ollut tanssija...mutta sitten tapahtui käänne!

MIKSI

Etsin jatkuvasti uusia mielenkiintoisia tuotteita ja ideoita kehittää yrityksemme ryhmäliikunta palveluita. Omat ohajukset tarvitsivat selkeästi rinnalleen jotain missä syke ei kokoajan hipoile maksimeita ja kuorimitus keholle ole liian raskas. Rakastan ohjata hullun hikisiä hyppytunteja, vahvaa BODYPUMPia, ne tekevät hyvä keholle ja mielelle sopivassa määrin. Kuitenkin on myönnettävä ettei näillä kymmenillä, niin nuori kuin vielä olenkin, viikkotasoilla yli 20 syketunnin ohjaamisessa ole mitään järkeä ja kyllähän se yksitoikkoiseksi käy.

MIKSI LAVIS

Haluan tarjota ihanille liikkujilleni elämyksiä. Haluan tarjota aikaa missä ei tarvitse päivän päätteeksi ajatella mitään vaan antaa musiikin kuljettaa. Haluan tarjota riemua mieleen, järkevää liikkumista keholle. Olen jo aiemminkin maininnut olevani enemmänkin fiilisohjaaja kuin tekninen atleetikko. Toki puhuttessa esim. BODYPUMP tai CORE tunneista on tekniikan ohjaus vallan välttämätöntä, mutta senkin voi pukea hauskasti ohjaukseen sopivina annoksina. Liikunnan täytyy olla hauskaa, helppoa ja hikistä...ja sitä se LAVIS on <3

KOULUTTAUTUMAAN

Kahden päivän intensiivinen koulutus järjestettiin Tampereella. Ensimmäinen päivä oli perusteita, toinen jatkokoulutus ja onneksi kävin molemmat. Jatkokoulutuksessa käytiin läpi erilaisia piristetansseja värittämään tuntia. Muistan koulutuksen masterclassin varmasti aina....jo alkuhumpasta alkaen solahdin ihan omaan maailmaani ja annoin tanssin vain viedä. En muista sanaakaan mitä ihana kouluttujamme Paula Lempinen  https://liikuntakumppani.fi/ tunnilla sanoi, mutta kappaleet muistan. Erityisesti viimeisen Finlandersin OIKEESTI, missä ihan väkisin onnen kyynel silmänurkat kasteli.

Koulutusesta sain mukaani kahden valmiin tunnin koreografiat sekä hyvän videomateriaalin askelluksista. Tiesin jo koulutuksessa etten halua käyttää valmiita koulutuskoreoita vaan tehdä itse. Valita kappaleet yhdessä asiakkaideni kanssa. Saan ihanan paljon toiveita, ihan kuten spinning tunneillakin ja onhan se nyt aivan parasta tehdä tunnit YHDESSÄ ihan alkumetreiltä asti.

Koreoiden tekeminen on työlästä, käytän aikaa paljon mutta huonomminkin voisin aikani käyttää. Ja jotenkin materiaalia vain soljuu. Kerran aiemmin on vastaava "tämä on minulle helppoa" efekti syntynyt. BODYATTACK on laji missä koreografiat säilyvät mielessäni ja opetteleminen uusiin ohjelmiin on todella vaivatonta.

MITEN TUNTI RAKENTUU

Oma LAVIS tuntini alkaa aina humpalla. Ja koska lavatanssi tunnilla ollaan, samaa musiikkityyliä soi kaksi kappaletta peräkkäin. Nyt kun syksyn pimeys on valloittaut Joensuun on mukana aurinkoista sambaa sekä letkeää salsaa lantioita notkistamaan ja aurinkoa elämään tuomaan. Mukana myös chachacaata, tangoa, jenkkaa, polkaaa, ihanaa rokkia ja jiveä. Foksit, fuskut ja buggit ja kaiken maailman piristetanssit mm.ketsuppitanssi ja macarena hyppäävät mukaan kun kokonaisuuteen mahtuu. Eli todella kattava kokonaisuus. Perusideana on ensimmäisessä tanssissa harjoitella perusaskeleita ja toisessa tehdä näistä koreografia. Ja LAVIS ei ole tanssitunti vaan jumppatunti, joten mukana on paljon erilasia jalanheittoja, askelluksia, käsiliikkeitä, kyykkyjä yms..Ja kaikki on helppoa ja hauskaa!! Eli ei mennä Jane fondaa tai mahdottomia Tanssii tähtien kanssa koreografioita vaan kaikki luontevasti yhteen ympättynä ihanalla musiikilla kuorrutettuna. Omat musiikkivalintani teen asiakkaideni kanssa yhdessä. Saan valtavan paljon toivekappaleita ja tanssimusiikki on kuulunut elämääni lapsesta asti joten musiikin löytäminen on helppoa.

MITÄ TUNNILTA SAA

Hyvän mielen ja mahdottman tehokkaan treenin. Itselle valtaisa yllätys oli kokonaiskulutus. Kalorinpoltto on itsellä täysin sama kuin tunnin BODYCOMBAT tunnilla!!! Sykkeet nousevat varsinkin rokkikappaleissa tosi ylös, mutta sykkeen säätely on helppoa koska vaihtoehtoja tehdä on paljon.Tunnilla unohtuu kaikki muu, löytyy todellinen LAVIS flow mikä kantaa pitkälle. Tunnilta saattaa löytyä kasapäin uusia lempikappaleita ja kipinä tanssia vaikka paritansseja.

MITEN TÄSTÄ ETEENPÄIN

Oma LAVIS urani saa luontevaa jatkoa ensi vuonna ZUMBAn parissa. Suomen koulutuspäivät eivät vielä ole plakkarissa, mutta heti ensimmäiseen ryntään zumbatossut kipinöiden. Myös äskettäin Suomeen trantautunut PartyFunky kiinnostaa kovin. Kesän juttuja on paritanssit ja niihin liittyvä ohjaajakoulutus. Vei mennessään...mutta on se elämä muutakin kuin tanssia. Rakkaudesta lajeihin kaikki entiset lajini mukanani kulkevat, tein myös lopullisen päätöksen liittyen rimpuiluuni BODYCOMBAT lajin kanssa. Ohjaaminen jatkuu jatkossakin. Olen löytänyt oman tieni combattia ohjata pitkien itsetutkiskelu hetkien kautta. LesMills lajeja ohjaan siis jatkossakin 6 erilaista, omia tunteja mukava setti siihen päälle ja uusimpana ihanuutena YOGAFLOW <3 Tästä postailen myöemmin lisää.

Liikunnan, tanssin ja riemun täyteistä elämää kaikille toivottelee Humppahelma Satu