Mitä se jumppaohjaaja oikein työkseen tekee

Valmistautuminen päivään:

1. Käyn aamukaffeella ajatuksen tasolla läpi päivän ohjaukset ja mahdolliset miksaustarpeet. Mikäli aamuni alkaa sisäpyöräilytunnilla teen tunnin ja kirjoitan koreot aamupalalla. Yhden spinutunnin tekeminen vie aikaa n. 45min - 60min. Teen aina uuden spinning tunnin, toki tietyt biisit kiertävät eri tunneilla mutta tunnelmaan täytyy aina saada jotain uutta.

Jokainen mun jumppapäivä on ihan erilainen, maanantaina ohjaan 5 eri lattialajia, tiistaina sisäpyöräilyä ja 4 eri lattialajia, keskiviikkona 2 lattialajia ja 1 sisäpyöräily, torstaina 3 eri sisäpyörätuntia, 1-3 lattialajia, perjantaina 2 sisäpyörätuntia, 3 eri lattiatuntia, lauanataina 3 eri lattiatuntia ja sunnuntaina 2 eri lattiatuntia ja satunnaisia tuurauksia.

2. Vaatteet. Kuten päivärakenne kertoo myös vaatekulutus on valtava. Varaan aamula valmiiksi kaikki päivän kamat sukista ja topeista lähtien trikoisiin ymss... Vaatteista osan voi aina napsia työhuoneen kuivaustelineiltä. Meillä on AINA pyykkiä likaisena ja kuivumassa.

3. Miksaukset, mikäli vedän aamupäivällä jotain uusia miksauksia valmistelen tunnit ja tarkastan että osaan koreot. Miksauksista kirjoitan aikanaan oman postauksen.

Työmaalle:

Ohjaan kahdella eri pisteellä, Joensuun keskustassa ja Rantakylässä. Kuljen autolla tai pyörällä riippuen siirrynkö tuntien välissä paikasta toiseen.

Olen AINA ajoissa paikalla, inhoan myöhästelyä. Tarkistan mikin, musat ja välineet, säädän pyörän , teen tarvittavat toimistotyöt ja tärkein varaan aikaa jutella asiakkaiden kanssa ennen tuntia. Höpötellään niitä näitä ja lataudutaan tunnelmaan mikä on aina erilainen tunnista riippuen.

Tunti:

On ohjaajan parasta aikaa. Hyvin valmisteltu, koreot opeteltu ja musiikin rytmi hallussa (olen totaalinen musiikkifriikki, en kestä rytmitajutonta ohjausta ollenkaan ) Miksi se on parasta; koska ryhmäliikunta tunti tehdään YHDESSÄ!! Musiikki pauhaa kovaa, liike täyttää salin, hiki lentää ja jengi hymyilee, ihanaaaa!!

Olen fiilisohjaaja eli en varmasti teknisesti mikään multitalentti mutta mulle on tärkeintä että asiakas viihtyy ja fiilistelee ja saa tunnin mukaisen fiiliksen kotiin vietäväksi. Hyvänä esimerkki yhdistelmänä BODYATTACK, täydellinen euforian lento hullussa hikimeressä kun taas BODYBALANCE antaa rauhaa ja rakkautta kehoon ja mieleen. CXWORX core tunti on täynnä tekniikkaa ja sisäpyöräily...voinko piirää kuvainnollisesti miljoona sydäntä, on parhaimmillaan kuin huikea musafestari täynnä tunnelatausta. Mulla siis ryhmäliikunta ei ole vain liikuntaa, se on tunnetta isolla T:llä!! Jokainen tunti lukuunottamatta BODYBALANCE tai Venyttely tuntia päättyy isoon aploodimölinään!! Me ollaan se ansaittu kun on yhdessä treenit läpi tahkottu.

Tunnin jälkeen: Me usein jutellaan, fiilistellään ja mietitään yhdessä asiakkaiden kanssa esim. seuraavan tunnin miksauksia, otetaan valokuvia (rakastan kuvata mun jumppajengiä, ne on IHANIII)

Usein tunnin jälkeen alkaa toinen tunti, 5 minuutissa paidan ja kenkien vaihto (jumppakengistä tulossa tulevaisuudessa oma postaus) ja uuteen fiilikseen hymy korvissa.

Jumppapäiväni ovat la-su lukuunottamatta kaksi osaisia, teen töitä aamupäivällä sekä illalla. Välissä PT-asiakkaita, omat treenit, kotijuttuja, lisää miksauksia, tuntien opettelua, päiväunet. Tämä rytmi sopii minulle aivan erinomaisesti. Nukun, syön, jumppaan, treenaan ja olen kotona mitä sitä muuta ihminen tarvitsee.

Jokainen ohjaamani tunti vaatii paljon harjoittelua, musiikin kuuntelua, liikkeen oppimista, koreon jankkaamista. Tuoreena pysymistä, äänenkäytön harjoittelua, ohjaamisen harjoitelua. Mutta se kannattaa, kun näet onnelliset liikkuvat kasvot, saat halauksen tunnin jälkeen, viestin facebookin boxsiin hyvän mielen tuottamisesta kaikki työtunnit unohtuvat.

Kun jumppapäivä päättyy menen kotiin. Olo on aina onnellinen, väsynyt , jalkoihin sattuu kamalasti, vatsalihakset on kippeet, janottaa, kylmää, on hirvee jälkihiki...jalkoihin sattuu kamalsti edelleen...puran tunnemyrskyn Jariin ja watsapp jutusteluna ystäville. Jari on järkevä, ystävät yhtä hattaraa mun kanssa ja molemmat tasapainotta toisiaan. Menen suihkuun, syön jättimäärän ruokaa, painun sohvalle, otan jonkun rakkaista rutuista syliin ja yritän pysyä hereillä kymppiuutisiin. Ja kokoajan mielessä on valtava hymy koska kohta on huominen ja taas saan tehdä työtä mitä rakastan <3

Tärkeimpänä motto mikä minua vie eteenpäin, ohjaaja ei tee tuntia sen tekevät asiakkaat <3 Ja jos ohjaajalla ei ole intohimoa tähän duuniin on hirmu viisasta lopettaa, se nimittäin näkyy ja jumpasta tulee pelkkää jumppaa...se ei palvele ketään.

Itse teen tätä niin kauan kuin tuo intohimo säilyy ja tiedän että säilyy <3