Oppi ei kaada ojaan vaan huipulle vie

Miksi minä opiskelen

Olen tiedonnälkäinen. Asioista jota minua kiinnostavat. Haluan oppia, olla parempi, olla tehokkaampi. Haluan yrittäjänä pystyä tarjoamaan uusinta tietoa, ohjaajana tarjoamaan laadukasta ohjausta.

Oma  mielenkiintoni kohdistuu liikuntaan ja ravitsemukseen. Liikunnan kohdalla onipuolisiin tapoihin tuottaa liikettä monenlaisille ihmistyypeille. Erityisesti itseäni kiinnostaa liikuntaan nihkeästi suhtautuvien suuntaviivojen muuttaminen. Ravinnon suhteen mielenkiintoni on elää kotiruualla energistä elämää. Löytää ratkaisuja missä ei ole ton,ton,ton diettejä, puhdistuskuureja tai muita kikkakolmosia, vaan kestävän elämän tavan luominen ja lapsuuden oppeihin palaaminen...no se nyt riippuu lapsuudesta, mutta ymmärrätte pointin.

Tietoa näistä aiheista tulvii joka tuutista joka päivä. Koulukuntia on niin paljon että olen itse päättänyt olla sekoittamatta päätäni blogi, nettivalmennus, tubetus jne maailmoissa ja etsiä itselleni paikka missä opetus pohjautuu tieteellisesti todistettuihin tuloksiin höystettynä aidoilla kokemuksilla oikeiden ihmisten kanssa. Minun spottini on Trainer4You. Käyn läpi samaa koulutusta minkä suoritin 10-vuotta sitten eri organisaatiossa ja hieman lyhyemmällä kaavalla. Paljon on asioita muuttunut niin liikunnan kuin ravinnonkin suhteen.

Teorian ja käytännön kautta syntyy oma tapa tehdä asioita. Ei pelkkä kirjasta lukeminen ja luennoilla istuminen riitä. Testaan tuotettani, joka on oman palveluni tuottaminen. Jokainen kuntosaliliike, liikkuvuusharjoitus, kotiharjoitus on itse testattu, jokainen ravintoon liittyvä resepti on testattu.

Team Z-RIDE, oma tuote, oppimisen kautta luodaan laatuan sisäpyöräilyyn.

Jumppaoppia

Opiskelen myös itsenäisesti ryhmäliikunnan ohjaamisen eri osa-alueita. Viimeiset puolisen vuotta olen työstänyt äänen käyttöä. Omaa ohjaamista ja sen liittämistä musiikkiin. Puhunut tuntikausia yksiskseni tai joku triplan jäsen seurana. Kokeillut spiikkejä, opetellut hiljasuutta, lyhyitä sanoja, katseen ja puheen yhdistämistä...loputon ja aina uutta opettava sotku.

Ohjaamisessa olen tarkkana ohjaamisen selkeydestä ja musiikin voimasta. Hyvän tunnin voi pilata sillä pienellä asialla että puhuu liikaa. Musiikki jää taustalle, jumpparin sisäistämiskyky on rajallinen, sillä fokus on keskittyä tekemään eikä kuuntelemaan. Tekniikkaa, tempoa ja motivointia pitää olla, mutta niille oikeiden sanojen ja kohtien löytäminen onkin oma mielenkiintoinen maailmansa. Se kiinnostaa minua ja sen ei tarvitse kiinnostaa kaikkia :)

Toinen ohjaamiseen liittyvä oppikenttä on musiikin käyttö sisäpyöräilyssä. Musiikin eri rakenteiden löytäminen , kaikkien tempojen hahmotaminen ja näihin monipuolisten koreografioiden tekeminen. Ihan älyttömän mielenkiintoista ja onnistuessaan voi taputtaa itseään päähän ja sana ihan ite tehty :) Pidän todella monenlaisesta musiikista, konemusiikki, ysäri ja hevi on lähimpänä omaa poljentajalkaa mutta myös Suomimusasta irtoaa monenmoista treenieuforiaa. Lajinahan sisäpyöräily on todella tylsä ilman monipulista koreografiaa ja musiikkikikkailua. Hyvin suunniteltuna tunti on kuin BODYATTACK, pelkkää lentoa.

Äänenkäyttö harkkaa...aiheena loppurentoutuksen ääni ja sanavalinnat, toimii!!

Haasteet

Ajankäytön haasteet. Arkeni on vauhdikasta. Teen töitä aamuisin ja iltaisin, välissä suunnittelut, kotiasiat yms..Tämä on erittäin huono tekosyy, mutta tähän sitä valheellisesti aina turvautuu kun paras tippa on viimetippa, ainakin kotitehtävien suhteen.

Latina Mulle on erittäin työlästä opetella anatomiaa latinatermein. Suomenkieli ja englanti (jossa onneksi onnvähän viittaavuutta latinaan) Tähän vaikuttaa varmasti oma mielenkiintoni...ei anatomiaan vaan juurikin siihen latinaan. Mutta onhan se ramasti jollain tapaa positiivista ettei kaikki ole helppoa....en vielä ole keksinyt missä positiiviö on mutta......

Tietokirjallisuuden lukeminen Hankalaa ja unettavaa. Käteen otettava kirja vielä menee mutta voi apua jos teksti on nettidataa. Minä tiedän kuinka viritän keskittymiseni huippukuntoon. Kiinni facebook, meili, spotify...mitä teen...kaikki saitit auki, jopa Iltalehden nettisivu, musiikki soi kovalla ja korkealta...itsepetosta, mutta jotenkin sitä tuokin läpi kahlataan. Muistiinpanot on mun juttu...kirjoitan ranne vääränä muikkareita ja luen tavallaan kaiken uudelleen omien muistiinpanojeni kautta. KAksinkertainen työ, mutta minkäs teet kun on tämmönen hömelö.

Mitä minä tästä saan

Taitoa tehdä rakastamaani työtä entistä paremmin. Aktivointia aivoille. Välineitä kehittää yritystäni uusille tasoille pystymällä tarjomaan muutakin kuin perus kuntosalivalmennuksia.

Irtioton normaalista arkisesta puuhastelusta. Kouluviikonloput ovat itseni näköistä lomaa. Omat jumppaopinnot tekevät tunneistani tutkimusmatkoja omaan osaamiseeni, joka kerta. Välillä pitää mennä metsään, ohjata ei niin hyviä tunteja, muuten kehitys pysähtyy.

Onnellista viikonloppua ihan jokaiselle!!