Pidä huolta MINUSTA

" Kiitos kun olet täällä pitämässä huolta siitä tärkeimmästä, omasta itsestäsi. Hyvinvoiva SINÄ on avain hyvinvoivaan lähipiiriin"

Näillä sanoilla päätän usein BODYBALANCE tunnin loppurentoutuksen. Näillä sanoilla motivoin itseäni pitämään huolta itsestäni.

KEHONHUOLTO

Mitä se minulle tarkoittaa? Monipuolista liikuntaa, riittävästi ruokaa ja unta. Helppo yhtälö, eikö...Totuus vaan on hyvin toisenlainen. Liikunta on monipuolista, toimii. Oma palautumiskykyni on edelleen todella hyvä ja uskon että suurin vaikuttaja on oman liikuntapäiväni koostumus. Lihaskuntoa, hyppypomppua, sisäpyöräilyä ja kehonhuolto tunteja.Myönnän aivan rehellisesti etten KOSKAAN venyttele, en koe siihen mitään tarvetta. Tuskarullaa käytän suht säännölllisesti...no joo en, eli silloin kun jalat ovat aivan tukossa. Tähän voi vaikuttaa uudentyyppinen salitreeni tai normaalia suurempi määrä lihaskuntopainotteista ryhmäliikuntaa, Tuskarullan kaverina omana lihasjumi palautteluna toimii BODYATTACK...tiedän että nyt monen karvat nousevat pystyyn, mutta muistetaan että puhun nyt omasta kehostani ja sen toiminnoista joista olen aika paljon oppinut 42 ikävuoteeni mennessä :) Tuskarulla haasteeni kolme kertaa viikossa onnistui tasan yhden viikon, seuraavalla viikola rullauskertoja oli yksi...tämä viikko on vasta alussa..joten...

Se ei sunnuntai iltana yhtään haittaa että hiukset on sekasin ja olo vähän karkkiturpeessa kun päivän saa päättää balluratuntiin <3

En käy hieronnassa. Mikäli jotenkin onnistun rikkomaan itseni kuten tässä nyt muutoman kerran on käynyt käyn fysioterapeutilla. Ja vain kahdella tietyllä fysioterapeutilla joista molemmat tietävät että max. puolen tunnin rysäys ja pitää ollla pelikunnossa. LPG hoitoon olen turvautunut uiseamman kerran. Nivusvammani pakotti parisen vuotta sitten täysin vuodepotilaaksi, kolme perättäisinä päivinä tehtyä hoitoa ja neljäntenä päivänä attactossut hyppivät kuin ennenkin. Hoitomuodosta löytyy lisää ihan Googlaamalla. Teen joskus tulevaisuudessa postauksen hoidosta.

UNTA JA RUOKAA

Unta 6h25min yö ainakin viimeviikolla. Yksi yö 9h25h..arvatkaa vaan kuinka väsytti koko päivän. Unen tarve on hyvin yksilöllinen. Jarin pitää saada 8h unta muuten ei olla kavereita seuraavana päivänä :D Päiväunet JOKA PÄIVÄ max.45min. Päiväunilla on tärkeintä että jokainen triplan jäsen on läsnä sängyssä. Nukun ehdottomasti parhaiten kun kuulen tasaisen kuorsauksen mahdollisimman läheltä. Bulldog kuorsauksen, ihmiskuorsaus on ihan kamalaa!! Miniunet poikkeuksetta joka ilta kun rauhoitumme perheellä katsomaan telkkaria. Suuresti ärsyttää mikäli miniuni nappaa tiistai iltaisn juurikin ennen Suomen Huutokauppakeisarin huutokauppaa..näin käy liian usein!!

Ruokaa, välilä tarpeeksi, välillä liian vähän. Ja tietysti lauantaisin liikaa. Kansainvälinen karkkipäivä on meillä ihan MUST!! Lauantai ilta on muutenkin aikaa milloin lähes poikkeuksetta (näitä poikkeuksia on ollut rikollisen paljon tänä syksynä) ollaan koko perhe kotona, katsotaan telkkaa, käydään kävelyllä, saunassa ja muutenkin vietetään hyvin perinteistä koti-iltaa. Arkiruokailu on hyvin samakaltaista päivästä toiseen aamupuuroineen, välipalarahkoineen  jne...Teen lähinnä hiilareiden kanssa pientä säätöä riippuen jumppapäivän raskaudesta. Mutta tottakai, kyllä sen huomaa kun ravintoa on riittäväti, muttei kuitenkaan liikaa, energia tasot ovat aivan jäätävät!!

MIELENHUOLTOA

Parasta on mennä ulos. Metsään missä ei välttämättä törmää keneenkään. Tripa röhkii ja reipastelee, oma askel ei ole nopea vaan rauhaisaa käpsyttelyä. Juurikin sunnuntaina huomasin metsälenkin jälkeen etten ollut ajatellut yhtään mitään. Kuinka voikin raitis ilma ja rauha olla terapeuttinen kokemus.

Metsäpossut

Kirja toimii aina, mitä enemmän hömppää sitä parempi. Nora Roberts on oma hömppäsuosikkini. Luen aivan liian vähän.

Ystävien kanssa ulkoilu on ihanaa. Jotenkin vasta tänä vuonna olen oikein antaumuksella paneutunut kaupunkiralliin. HOX! Me emme käy ystävieni kanssa baarissa, vaan leffassa, syömässä, kahvilla, salilla milloin nyt missäkin. Jännä kyllä ruoka jotenkin aina liittyy kuvioon. Ja jos on mahkut pelata KIMBLEÄ, olen niin messissä!!

Musiikki. Musiikki on elinehto. Soikoon se korvanapeista tai livenä Kerubin lavalla. Mikään muu ei mielessä pyöri kuin biitti.

Kitee, kaiken hyvänmielenterapian keskus. Mun juuret on siellä, mun sydän on siellä. Joensuu on ihana paikka asua, mulle se oikea, mutta kun mahdollisuus on haluan päästä kotikonnuille. Sieltä löytyy maailman paras ÄITI, ystäviä, tutut pienet ympyrät ja jos sinne baariin on pakko päästä niin Kiteelle menen. Joulukuussa taasen pitkästä aikaa tanssilattia halutuun Karhubaarissa, en todellakaan ENÄÄ ole mikään kapakkakukkanen, ne ajat on eletty jo kauan sitten.

Tämmösiä perusjuttuja, kaikille tuttuja. Mulle tärkeitä arkisia onnellisia asioita.

Mistä sun hyvä olo koostuu? Mikä auttaa jaksamaan arkisen kiireen?

P.S Pahoittelut kirjoitusvirheistä...mutta pääpointti varmasti selviää :)