sisustaminen

DIY: Vanhasta TV kaapista toimiva juomakaappi

Vanhasta tarpeettomasta täysin uutta ja toimivaa.

Persoonallinen ja uniikki elementti saapui olohuoneeseemme. Yhdessä ideoimamme, ja pääasiassa Thomaksen nikkaroima TV kaappi sai uuden elämän.

Hieno, vanha TV purettiin kauniin värisestä kuorestaan ja sai uuden pohja -ja takalevyn. Pohjaksi ideoimme peilin, joka mukavasti tuo kaappiin tilaa. Takalevyksi TV:n jättämän aukon täyttäjäksi pääsi normaali vaneerilevy.

Vielä alussa karulta näyttävä kokonaisuus saatiin viimeisteltyä lopulta.
Itse kaappi irtoaa jaloista yksinkertaisesti nostamalla.
6mm paksu peili käytiin tilaamassa lasiliikkeestä, ja se tehtiin juuri eikä melkein sopivaksi kaapin pohjalle. Peili ei mitoitettuna liikkeestä maksanut kuin hieman yli 20 euroa.
Normaali ohut vaneeri oli helppo naulata ohuilla nauloilla runkoon kiinni. Levy kustansi vain 5 euroa.
Työn raskaan raataja.

Lopputulos veti sanattomaksi. Kaappi sopi juuri eikä melkein sille mietitylle paikalle. Näin aluksi pidämme kaappia juomakaappina. Tarkoituksena on hankkia kristallikarahvi kaapin sisälle Muurlan lasien seuraksi.

Lisäksi luovuutemme laukkasi sen verran, että harkitsimme lisäävämme kaappiin vielä ovien avautuessa syttyvät lämpimät ledit. Se olisi piste iin päälle. Lisäksi taka seinää täytyy vielä käsitellä jollain, että väriä saisi enemmän samanlaiseksi rungon kanssa.

Peili kaapin pohjalla tuo syvyyttä ja tilaa kaappin. "Haitari" ovet ovat upea yksityiskohta ovessa, kokonaisuus on uniikki.

On mielettömän piristävää kehittää omaa kotia. On mukava tuntea se "ikuisuusprojektina", johon voi aina palata sille ollessa aikaa. Kaappi tuo kokonaisuuteen hienostunutta persoonallisuutta ja uniikkiuutta.

Oletko itse entisöinyt jotain vanhaa tai muuttanut kokonaan sen käyttötarkoitusta? Kiitos mielenkiinnosta!