So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

matkustaminen

Hellettä pakoon Pargaan

Vehreä ja aurinkoinen matkakohde

Vietettiin Thomaksen kanssa Pargassa toukokuussa viikko. Paikka oli kaunis merenrantakohde, jossa asuu kesimäärin 2100 ihmistä. Vuoristo tarjoaa suojaisan tunnelman rannikolla, josta on kauniit näkymät merelle, jota riittää silmän kantamattomiin.

Hotellimme sijaitsi parin minuutin kävelymatkan päässä merenrannasta, jossa valtaosa upeista ravintoloista ja kahviloista sijaitsi. Hotellin nimi oli Bacoli, jossa oli juuri valmistunut suuri remontti saapuessamme – huoneemme oli raikas ja uhkui uutta pintaa.

Hotel Bacolin uima-allasalue
Näkymä hotellihuoneemme parvekkeelta
Pargan kaupunkia

Ravintoloita joka paikassa

Kävimme joka päivä ainakin yhdessä ravintolassa matkamme aikana. Ruoka oli erinomaista ja raaka-aineet aivan eri makuisia kuin suomessa - merenelävät huokuivat tuoreutta ja kasvikset maistuivat auringolta. Makuja matkalta jää toden totta kaipaamaan.

Valtaosa ruokailuista kului mereneläviä maistellessa ja niiden tuoreudesta nauttiessa
Valkosipulileipä ja paikallinen juustoruoka, Saganaki kuuluivat vahvasti alkupalavalintoihimme.
Mielipaikaksemme tuli kodikas Sodia. Erittäin ystävällinen henkilökunta, edulliseen hintaan sisältyvät alkupalat ja erittäin maistuva ruoka tekivät tehtävänsä. Täällä kävimme peräti kolme kertaa syömässä matkan aikana.

Meteoran luostari

Teimme lomamme aikana matkan Meteoran luostariin. Pargasta noin kahden tunnin ajon päässä oleva Unescon maailmanperintökohde oli erittäin vaikuttava. Päiväretken aikana ehti nähdä paljon, ja paikka totisesti teki vaikutuksen.

Luonnon muovaamat vuoret matkalta olivat vaikuttavia
Näkymät olivat henkeäsalpaavia
Luostarin miljöö teki lähtemättömän vaikutuksen. Vuoristomaisemat tekivät olon pieneksi.
Luostarissa oli kauniita, vanhoja maalauksia
Luostariin vievissä portaissa sai varoa askeliaan

Meteoran luostarin retken paluumatkalla pysähdyime myös Metsovon vuoristokylässä. Kertaheitolla Sveitsin tunnelmiin vievässä paikassa oli intiimi tunnelma, ja 2000 metriä merenpinnasta tuntui heti ilmassa. Kreikan monimuotoisuutta voi vain ihmetellä!

Pystyin kuulla korvissani Sound of musicin kaikuvan vuorenrinteitä.

Oliiviöljymuseo

Kävimme matkamme viimeisenä päivänä vielä oliiviljymuseossa, joka sijaitsee Pargan keskustassa. Oastettu kierros kertoi tarkasti oliiviöljyn tuotannon ja valmistuksen historiasta. Pääsimme myös maistelemaan erilaisia oliiviöljyjä kera selostuksen, kuinka erilaisia öljyjä oikeastaan onkaan!

Monivaiheinen prosessi öljyn tuotannon takana selitti hyvin öljyn ominaisuuksista kautta historian.

Parga on erinomainen ja turvallinen matkakohde. Hintatasoltaan edullinen, ja hyvin monimuotoinen paikka tarjoaa perheillekkin erinomaiset puitteet nauttia lomasta. Pargan pitkä historia tarjoaa kulttuurinjanoisille paljon ruokaa, ja pitkä rantaviiva auringonpalvojille paikkoja paistua. Voisin itse nähdä itseni matkustavan paikkaan toisenkin kerrana - viikossa ehti nähdä kylliksi, mutta ei tarpeeksi! Tässä vielä muutamia tunnelmakuvia lomalta.

Seuraavaksi vuorossa kaupunkiloma... Minne matkustaisin? Jätä vaikka vinkki kommentteihin!