resepti

Helppo tonnikalapasta

Yksinkertaisen herkullista

Minulla ei useinkaan arkena ole hirveästi aikaa miettiä, saatika tehdä mitään kovin kummoista ruokaa. Samalla kun tahtoo pitää huolta itsestään, ei tilanne ole ollenkaan niin yksinkertainen. Valmistan joskus ruokaa näppituntumalla kaapista löytyvillä aineksilla sen suurempaa tavoitetta asettamatta - kunhan siitä tulee kivan näköistä ja se on helppoa!

Kerran testilaboratoriossani valmistuikin parista arkipäiväisen hassusta raaka-aineesta todella hyvän makuinen annos! Keskeinen ainesosa on tonnikala, joten kutsumanimenkään keksiminen ei käynyt työstä. Ruoan valmistaa vartti tunnissa ilman sen kummempia valmistautumisia, joten päätinkin kutsua annosta helpoksi tonnikalapastaksi.

Helppo tonnikalapasta (kahdelle)

  • 2 keskikokoista sipulia (n. 150 g)
  • 3-5 valkosipulin kynttä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 140 gr tonnikalaa (paloina vedessä)
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • Mustapippuria
  • Ripaus valkopippuria
  • Suolaa
  • 160 g omavalintaista pastaa (kuvissa Tagliatelle)

Aseta pastan keitinvesi kiehumaan. Leikkaa sipulit noin peukalon kynnen kokoisiksi paloiksi sekä silppua / purista valkosipuli ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää joukkoon balsamiviinietikka ja kerma sekä alenna lämpöä. Tämän jälkeen lisää mausteet maun mukaan.

Silppua tonnikala palat pienemmäksi Kastike näyttää tältä

Lisää pastat keitinveteen ja valuta tonnikaloista vesi pois. Silppua tonnikala kastikkeen joukkoon esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen, etteivät palat jää liian suuriksi. Sekoita seos tasaiseksi. Pastojen ollessa valmiit, kaada keitin vesi pois ja lisää tonnikalakastike pastan joukkoon ja sekoita. 

Sen vaikeampi ei valmistusprosessi ole! Yksinkertaisen mukavasti saa aikaan todella makoisan lounaan, tai illallisen. Visuaalisestikin annos näyttää hyvältä.

Käytätkö sinä usein jotain helppoja reseptejä? Jätä toki kommenttia tekstin alle! Kiitos mielenkiinnosta.

comments powered by Disqus