So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

musiikki

Joulumielen kohottamista

Tunnelman nostattamista musiikin kautta

Olimme Thomaksen kanssa lauantaina kuuntelemassa Jouluoratoriota Lohjan Pyhjän Laurin kirkossa. Orkesterikokoonpanoa miehitti äitini ja tätä kautta muut tutut orkesterisoittajat. 

Kokonaisuudessaan ohjelma kesti kaksi tuntia, ja sen aikana ehti miettimään kaikenlaisia asioita. Muunmuassa sitä, millainen suhde minulla on itse Lohjaan paikkana. 

Kirkko on hyvin perinteinen ulkoa katsottuna.

Olen asunut Lohjalla kolmisen vuotta ollessani hyvin pieni, ja kirkkokin oli minulle hyvin tuttu. On aina lämmittävää tulla vierailemaan lapsuudesta tutuilla kulmilla.

Ennen konsertin varsinaista alkamista, kävimme Thomaksen kanssa syömässä suositellussa Sushi buffetissa kauppakeskus Lohjan Tähdessä. Pakko sanoa että ruoka oli todella hyvää, ja tarjonta monipuolinen.

Pidämme Thomaksen kanssa molemmat sushista erittäin paljon, ja tämä ekstempore vierailu uudessa ravintolassa ylitti odotukset.

Joulumieltä nostattava konsertti alkoi, ja kuoron sekä orkesterin yhteistyö tuotti kirkkoon hyvinkin rentouttavan ja lämpimän ilmapiirin. Ohjelma itsessään on Johann Sebastian Bachin käsialaa, ja hän on luonut oratorion kertomaan joulun ilosanomaa kuudessa osassa. Olimme seuraamassa ensimmäistä kolmea, joiden kerronta käsittelee jouluun laskeutumista. Loput kolme taas sijoittuvat kerronnaltaan joulun jälkeisille pyhäpäiville.

Esitteet, ohjelmat ja liput kourassa odottelemassa oratorion alkua.

H-hetken lähestyessä, kirkko täyttyikin hyvin nopeasti ja istumapaikkoja ei ollut ainuttakaan vapaana. Oli mukava nähdä kirkon täyttyvän niin. 

Musiikkia kuunnellessa pystyi hyvin kiinnittämään huomiota entistäkin tarkemmin kauniisiin kattomaalauksiin ja muihin yksityiskohtiin. Olen pitänyt vanhoja kirkkoja aina hyvin kauniina paikkoina niin yksityiskohtiensa kuin niiden luoman tunnelmankin kannalta. Kattomaalaukset tässä Pyhän Laurin kirkossa toivat jokaisella tarkastelukerralla ilmi aina jotain uutta.

Kauniita freskoja ei voinut olla ihastelematta.

Millaisia asioita sinä teet joulun alla? Jätä kommenttia tekstin alle! Kiitos mielenkiinnosta!