So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

sisustaminen

Katsooko joku vielä aikaa seinäkellosta?

Toimittamaan sisustuselementin virkaa

Taisin ensimmäisen kerran viime kesänä nähdä tämän seinäkellon seinällä ja muistan silloin oitis näkeväni sen loistavasti olohuoneessamme. Kello on minulle uuden tuttavuuden Umbran verkkokaupasta.

Kello itse on tehty tavutetusta pyökkipuusta, joka on muotoiltu hyvin syväksi kokonaisuudeksi, ja tulee ulos seinästä ilmavasti. Kellon on suunnitellut Michelle Ivankovic näin tiedottaa Umbra sivuillaan.

Kellon asetus paketista poistoa vaille valmis.
Ilmava kello luo hienot varjot seinälle auringon osuessa siihen.

Kelloa tosin ei lähtökohtaisesti hankittu näyttämään aikaa. Se miellyttää silmää, ja myös sopii olohuoneemme väri- ja muotomaailmaan. Tietysti olohuoneessa istuessa tulee kelloa vilkuiltua ihan ajankatsomistarkoituksissakin. Nopean ja hienovaraisen vilkaisun voi siihen luoda, mikäli vieraat istuvat pöydässä.

Tämä sai miettimään, että matkapuhelimesta tai ranteesta sitä kelloa tulee useimmiten katsottua, niin kauan jo kun puhelimen on omistanut. Seinäkellot tapasivat joskus olla yksiä ainoita laitteita, joista ajan pystyi tarkistamaan - tätä nykyää se toimii yhä enemmän ja enemmän vain sisustuselementtinä. Jo nykyään yleisempää digitaalista kellonäyttöä ei seinälle edes huolisi, ajatushan on kerrassaan hoopo.

Varsinkin Iittalan Aalto -lautaseen kello sointuu mielestäni erinomaisesti.
Huonekasvin läheisyydessä kello on sopivan ilmava.

Onko kotonasi vielä seinäkelloja, entä huomaatko katsovasi niistä enemmän aikaa? Ovatko ne ainoastaan sisustuselementtejä? Kiitos mielenkiinnostasi!