So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ruoka

Kattavasti katettu Pho-keitto

Ruokailusta tunnelmallista

Kutsuttiin Thomaksen vanhemmat meille sunnuntailounaalle syömään Pho-keittoa. Viraiden tulohan tarkoittaa sitä, että pöydän saa kattaa hieman mukavemmin kun arkena.

Pöydän kattaminen on mukavaa, aina on kiva kokeilla jotain uutta. Ruokaillessa siistissä pöydässä viihtyy paremmin, ja ruokahalukin tietyllä tasolla paranee!

Uudet Muurlan 'Kristalli' -lasit pääsivät pöytään. Olen iloinen löytäessäni nämä kappaleet pari viikkoa takaperin!

Kokeilin myös uutta lautasliinojen taittelutapaa, tämä kukkanen oli mukava, eikä liian vaikea toteuttaa! Se istahtaa mukavasti keittolautaselle. Ajattelin yhdistää vaaleaan pöytäliinaan hieman lämpimämmän väriset Liettuasta tuodut ruokailutabletit, kontrasti ei mielestäni ole kovin luotaantyöntävä!

Itse keitto oli taivaallisen makuista monen tunnin kiehumisen ja yön yli vetäytymisen jälkeen!

Pho-keittoa on tullut syötyä Thomaksen kanssa hyvinkin usein. Nuudeli, lihaliemi ja naudan paahtopaistipohjainen keitto on hyvin mausteinen, ja sitä raikastaa tuore sipuli, korianteri, limemehu ja kevätsipuli. Hyvin mausteinen vietnamilaishenkinen resepti on muovautunut mukavasti maittavaksi lounasvaihtoehdoksi meidän ruokapöytään. Keittoa voi soveltaa moneen makuun sopivaksi, meidän molempien ollessa mausteisen ruoan ystäviä, voi erilaiset aineet surutta survaista sekaan valmistettaessa!

Bruchettat maistuivat perinteikkäästi alkupalaksi, maut ovat keväisen raikkaita ja tuoreita.

Alkupalaksi naposteltiin raikkaita Bruchettoja. Patongit saavat rapean kuoren oltuaan hetken uunissa oliiviöljyn kera. Sen aikana voi vaivatta sekoitella makeat kirsikkatomaatit, wasabirucolan, sipulin, limemehun ja basilikan kirjavaksi seokseksi ja antaa hetkisen vetäytyä jääkaapissa. Uunista otettujen, rapeiden patonkien päälle voi sivellä yrttituorejuustoa tai muuta juustoa ja lusikoida tomaattiseoksen. Ripaus suolaa ja pippuria niin makuelämys on taattu!

Pidätkö sinä itämaisesta ruoasta ja oletko valmistanut sitä itse? Lähetä toki kommenttia tekstin alle. Kiitos mielenkiinnosta!