So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Uusivuosi

Loppuvuosi - uusi vuosi

Aikajana 2016 vuoden viimeisistä hetkistä!

Istun sohvapöydän ääressä ja nautin kynttilöiden valosta. Kello on 20 yli kuusi. Kuuntelen Spotifyn viikon suosituslistaa, ja kirjoittelen koneella blogia - tältä se loman loppuminen siis tuntuu. Loman alkaessa suunnitelmissani oli pitää blogia yllä säännöllisesti, mutta automaattisesti keskityin vain tekemiseen ja olemiseen – lomailinkin sitten oikein täysmittaisesti loppuvuoden. Joulupyhät, itsenäisyyspäivät ja uudetvuodet tuli vietettyä nautinnollisissa tunnelmissa. On hyvä, että sain fiiliksen nyt kertoa tarkemmin tästä monelle niin rauhallisesta, mutta väistämättä kuitenkin niin hektisestä ajasta. Tämä vuosi voi myös postausten osalta alkaa ja jatkua taas tapahtumarikkaana! Kokoan tähän postaukseen joulun kulun yhtenä ryppäänä kera kuvin!

Paria päivää ennen joulua menin vanhempien luokse ahertamaan jouluaskareita. Ehdittiin tehdä porukalla paljon, ja yleisvaltaisesti joulunodotuksen tunnelma säilyi.

Oma jouluruokien ehdoton suosikki esiintyy edukseen kuvassa - graavilohi!
Piparit ja muut perinteikkäät jouluruoat valmistuivat hyvään tahtiin!

Tänäkin vuonna kera äidin puolen sukulaisten vietimme aattoa. Ruoat valmistuivat, ja oli mahtavaa päästä maistamaan kaikkea. Ja syömään myöhään iltaan!

Tämä on nälkäisen jouluihmisen taivas! Graavikala on oma ehdoton suosikki.
Joulun lautasmalli. Ensimmäinen osa viidestä!
Hyvän joulun toivotin ystävilleni lämpimällä kuvalla!

Heti joulupäivänä aamusta suunnistinkin Thomaksen vanhemmille nauttimaan jouluateriaa. Tästä on muodostunut myöskin jouluajan perinne, reissailua on mukava harjoittaa läheisten luokse.

Tunnelmainen kattaus antoi seurusteluun tuntuvan mausteen!

Tapaninpäivän vietimme isovanhemmilla kera sukulaisten ja (jälleen) maittavan jouluruoan. Tapaninpäivä on perinteikkäästi yksi päivistä, jolloin sukulaiset kokoontuvat isovanhemmille yhdessä.

Jännän äärelle päästiin vielä 2016 vuoden puolella, kun isälle saapui uusi auto. Tämä tarkoittaa sitä, että uskollinen -87 300E w124 –Mersu menee talveksi lepäämään isovanhempieni tontille, josta sen hyvin todennäköisesti noudan käyttööni keväällä – en malta odottaa! Auto helpottaa merkittävästi koulunkäyntiä ja mahdollista koulun oheen käytävää työtä tulevaisuudessa. Fiilikset on silti hiukan haikeat, muistan elävästi päivän ollessani noin 8 kesäinen, kun haimme isäni ja veljeni kanssa nyt eläkkeelle siirtyvän "Jannen".

Vuoden 2016 loppumetreillä, avustin vapaaehtoistyön merkeissä Viattomien lasten päivän konsertissa, Johanneksen kirkossa. Tässä kokonaisuudessa olin mukana vaikuttamassa jo viime vuonna, ja se on hyvin mieltä lämmittävä tilaisuus. Esiintyjiä oli monia, ja yhtenä tuottajista Samuli Edelman, joka monelta osin konserttikokonaisuutta pitää naruja käsissään. Konsertista saadut lipputuotot rahoittavat lasten ja nuorten eduksi tehtävää vapaaehtoistyötä.

Johanneksen kirkon valaistus on tapahtuman aikana upea.
ARkkitehtuuri kirkossa on vetoava.

Uusi vuosi tuli, oli ja meni mielekkäissä tunnelmissa. Teimme Thomaksen kanssa yhdessä kotona maukkaan feta-pinaatti-tomaatti piiraan ja kaaliraastesalaatin. Illan mittaan lähdimme katsomaan suomi 100 juhlavuoden avajaistunnelmaa ystäväämme Jennyn, ja hänen seurueensa kanssa Helsinkiin. Vuosi vaihtui Kansalaistorilla juhlavasti kera näyttävien ilotulitusten. Tästä menimme viettämään loppuiltaa Kalasatamaan Jennyn ystävän asuntoon. Paluumatka kotiin hyvän matkaa vuoden 2017 –vuoden puolella sujui rauhallisesti ja sujuvasti.

Katetussa pöydässä on ilo syödä ja viettää aikaa!
Itse tapatuma-alueelle oli mahdottomuus edes yrittää. Laskennan jälkeiset hetket pystyi kuitenkin ikuistamaan edes jotenkin jonkin matkan päästä.

Reilu viikko vuoden vaihteen jälkeen sujuikin sitten lomailun merkeissä kotosalla. Ehdin kartoittaa omaa fiilistäni tähän vuoteen ja sitä, mitä symbolisesti voisi itsessään kehittää uuden vuoden kunniaksi. Näitä ajatuksia on mielestäni ihan hyvä jokaisen välillä käydä läpi, vaikka mihinkään lopputulokseen ei päätyisikään! Otin hyvin rennosti ja vietin paljon aikaa kotona ja sen tuomissa askareissa. Nyt tuntuu siltä, että on lomaillut tarpeeksi uuteen arkirupeamaan!

Kello on nyt 20 vaille kahdeksan illalla. Intensiivinen kirjoitusrupeama todella virittää hyvällä tavalla aivoja tulevaan arkeen. Blogin suhteen suunnitelmissani olisi jakaa enemmän ottamiani kuvia, vaikka kirjoitettavaa ei välttämättä olisikaan. Myös katsaus talven tyyliin olisi mielenkiintoinen aihe. Pysythän siis kuulolla!

Millaisen uuden vuoden sinä vietit, ja millaisia uuudenvuodenlupauksia teit, jos teit? Kiitos mielenkiinnosta. Näillä eväillä uuteen vuoteen.