So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

matkustaminen

MATKAKUUME!

Matkustaminen. Se sielua ja mieltä avartava asia!

On jo pitkään tuntunut siltä, että haluan oikeasti matkustaa jonnekkin. Arjen vilskeessä sellaiset ajatukset usein puskevat vahvasti etusijalle pääkopassa. En voi sanoa matkustaneeni elämäni aikana paljon, mutta en voi syyttää siitä haluttomuuttani asiaa kohtaan - pidän matkustamisesta nimittäin erittäin paljon! 

Näin äkkiseltään muistan käyneeni Espanjan Saloissa, Portugalissa, Madeiran Funchalissa, Itävallan Wienissä sekä Melkissä ja Liettuassa, Kaunasissa ja Vilnassa. Tästä laskusta jätän pois Ruotsin ja Viron, sillä niissä olen käynyt monet kerrat, molemmissa peräti 3-4 kertaa. Tallinna ja Tukholma oli joka kerralla maiden kohteet, laivalla on sinne niin yksinkertaista matkustaa!

Tukholma on aikalailla koluttu! Jos lähtisi ensikerralla vaikka toiseen kaupunkiin!
Jos ajaisi T-banilla vaikka vähän pidemmälle?

Espanjassa ja Portugalissa olin  perheeni kanssa, Taisin olla 10 vanha kun vierailimme Espanjassa kahden viikon ajan ja Portugali tuli koettua noin 12 vuotiaana!

 Liettuassa osallistuin viikon kestävään alkoholipolitiikan konfferenssiin Kaunasissa. Matkaan liittyi vierailu Liettuassa joka vaikutti kovin! 

Kaunas oli mielenkiintoinen paikka.
Iltapimeällä syksyiset kadut olivat tunnelmallisia.
Keskeisin Kaunasin nähtävyys oli ehkä Arkkienkeli Mikaelin kirkko.

Eniten edellämainituista on koskettanut Itävalta. Wienissä kulttuurin ja historiantäyteinen katukuva sekä Melkissä jylhät vuoristo -ja jokimaisemat piirtyivät mieleen mailman vahvimmalla permanenttikynällä. Schönbrunnin linnan maat ja tilat mykistyttivät. Matkustin sinne äitini kanssa juhannuksen aikaan kesällä 2014. Kirjoitin aikoinaan siitä blogikirjoituksen johon liitin mielettöämän määrän kuvia, sen hetken fiiliksiä voit käydä lukemassa tästä linkistä (So-up.fi - Silventoisenlainen - Itävalta 2014).

Dürnsteinin vehreät rinteet olivat vaikuttavat. Donau joen varrella sijaitseva kylä jäi hyvin vahvasti mieleen!
Melkin luostari oli uskomaton.
Tällaisia maisemia ei oikein voi hakea muualta.
Wienin katukuvaa.

Seuraavaksi mieleni tekisi vierailla Ranskassa, Pariisissa. Kulttuurin yläkylläisyys rikastuttaisi mieltä kertaheitolla. Samaten Puola voisi olla erittäin mielenkiintoinen kohde. Iso-Britannia kokonaisuutena kiehtoo myös erittäin paljon. Ehkä tänä kesänä löydän itseni jostain edellä mainituista, jos tilanteet sallivat!

Missä sinä olet käynyt ja mihin tahtoisit matkustaa seuraavaksi? Kiitos mielenkiinnosta!