So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Minä

Silventoisenlaisen resepti - mistä minä olen tehty?

Pieni sipaisu kakun kuorrutteesta 
 

No enhän minä mikään makea leivos ole. Sitä paitsi olen enemmän suolaisten herkkujen perään!

Hei vaan kaikille. Ajattelin kirjoittaa tälläiseksi startteripostaukseksi tekstin itsestäni. Tuolla aloitusvirkkeellä halusin ehkä havainnoida sitä, että kovinkaan luettavaan muotoon en minä, eikä todennäköisesti kovin moni muukaan voi millään saada koko ihmisen kattavaa kirjoitusta. Ainakaan sellaista, jonka kukaan saisi ihan hetkessä luettua - eli pienellä, kattavalla sipaisulla mennään! En epäile ollenkaan, etteikö minuun voisi tutustua paremmin kirjoitusteni kautta.

On ollut suuri ilo saada tieto valituksi tulemisesta So-Up blogiyhteisöön! Tämän yhteisön osana julkaisenkin sitten jatkossa tekstiä noin 2-3 kertaa viikkoon. Inspiraatio virtaa toistaiseksi ainakin vuolaana!

Asun Hyvinkään keskustassa kolmiossa poikaystäväni kanssa. Opiskelen yhteisöpedagogiksi Humanistisessa amamttikorkeakoulussa, Nurmijärvellä. Arjen värittäjinä kohdallani toimii valokuvaus, tietotekniikka ja tyyli joista saan ammennettua onnistumisen tunteita. Useimmiten! 

Historiastani sen verran, että olen kasvanut kovin taidepainotteisessa perheessä, molemmat vannhempani ovat muusikoita Lohjan kaupunginorkesterissa ja Suomen kansallisoopperassa. Sisarukseni ovat musiikin löytäneet instrumentin kautta ja yritin minäkin pianoa soittaa, mutta loppujen lopuksi musiikillisuus esiintyi kohdallani tanssin kautta. Olen tanssinut nuorempana viitisen vuotta Suomen kansallisoopperan balettioppilaitoksessa. Lopetin sen aikoinaan teinivuosien paineiden alla, ja jos nyt saisin päättää, niin jatkaisin sitä. Se on niin hieno ja kaunis taiteen muoto, mutta kuten sanottu, kun yksi ovi sulkeutuu niin toinen aukeaa.

Koen olevani peruspositiivinen ihminen. Itsestäni huolehtiminen on minulle tärkeää, vaikka siitäkin osaan irrotella. Talven tullessa ja pimeyden lisääntyessä ylensää pyrin aktivoimaan itseäni niiltä osa-alueilla, jotka tuovat mielihyvää. Ainakin lenkkeily ja liikunta ovat sellaisia. 

Itseni kehittäminen ja maailmasta tietoisuuden lisääminen ovat myös minulle tärkeitä. Luen hyvin paljon artikkeleita niin kotimaan näkökulmasta kuin kansainvälisilläkin alustoilla. Oman katselmuksen avartaminen kiehtoo minua hyvin paljon, ja pyrinkin haalimaan tietoisuutta hyvin monenlaisista eri asioista monista eri näkökulmista.

Tietotekniikan suurkuluttaja

Rakkaisiin harrastuksiini lukeutuu vahvasti tietotekniikka. Seuraan hyvin montaa tahoa mediassa, jotka tuottavat sisältöä pienelektroniikasta, tekniikasta ja erilaisista käyttöjärjestelmistä. 

Pienestä asti olin hyvin kiinnostunut erilaisista laitteista ja koneista, viihdyin paljon tietokoneen äärellä; paikoin jopa liiankin hyvin. Pääasiassa videopelejä hakaten vietin aikaani ruudun ääressä, oli kyseessä niin pelikonsoli tai tietokone. Videopelien mailma ja koneet kiehtoivat minua suuresti, ja iän varttuessa minua kiinnostikin niiden toimivuus ja teknologia sen verran, että aloin niistä omaehtoisesti lueskelemaan ja oppimaan.

Jokapäiväisessä käytössäni on tällähetkellä kolme erilaista tietokonetta. Erilaisiin käyttötarpeisiin sovellan eri koneita. Valokuvausharrastukseeni liittyen kuvanmuokkauksen hoidan 27 tuumaisella iMacillani, koulussa kannan mukana 11 tuumaista MacBook Airia ja videopelejä räsikin menemään poikaystäväni itse kokoamalla tehokoneella. Koneista lisää specsejä jaan mielelläni niistä kiinnostuneille.

Pelaan paljon tietokoneella. Lähinnä FPS (First person shooter) tyylisiä pelejä, Counter-Strike, Battlefield 1, Call of Duty sarjan pelit ja Overwatch saavat pääsääntöisesti eniten huomiotani. 

Seuraan hyvin paljon erilaisia unboxing -ja arvosteluvideoita erilaisista tietotekniikan laitteista. Pitäisin hyvin paljon itsekkin videomuotoisten arvosteluvideoiden tekemisestä, sellaisia pitäisi vain jaksaa tehdä! Tulevaisuudessa tulen kyllä tekemään postauksen työpöytäni asetelmasta, se alkaa muuton jälkeen viimeikin valmistua.

Jokapaikan räpsijä

Ikuistan valokuvin hyvin paljon arkeani. Jaan otoksiani pääasiassa Instagram -tililläni. Loin myös taannoin Facebookkiin sivun valokuvilleni, mutta sen käyttö on ajan kuluessa jäänyt vähälle.

Pääasiassa kuvani on otettu tämänhetkisellä puhelimellani, iPhone 6S:llä. Olen kokenut iPhone -kameran omille tarpeilleni parhaimmaksi. Sen käytettävyys on voittanut minut puolelleen. Kokemusta on myös Lumia sarjan puhelimista sekä Samsung-puolen androidkokoonpanoista. Tähänasti mikään ei ole voinut tarjota samaa käytettävyyden sujuvuutta.

Otan valokuvia myös järjestelmäkameralla. Aiemmin käytössäni oli Canon EOS 20D, mutta sen jo pikkuhiljaa vanhetessa olen hetki sitten siirtynyt kuvaamaan Canon EOS 500D:llä. Uusi sekään ei ole, mutta tuntuvasti päivitetympi. Pienempään kennoon vaihtaminen ei toistaiseksi ole näkynyt, niin kuormittavaa kuvankäsittelyni ja kuvaukseni ei (vielä) ole. Objektiiveja kameraani on kolme kappaletta: 100-300mm 1:5.6 Zoom, 18-55mm 1:3.5 - 5.6 kittilinssi ja 28-70mm 1:3.5-4.5 Zoom. Viimeisimpää en oikeastaan käytä. 

Editointiin käytän pääasiassa ilmaista Gimp -ohjelmaa. Myös verkkoselaimessa toimiva Pixlr -editor täyttää osan pienimuotoisista vaatimuksistani. Mac alustalla valokuvien käsittely käy vaivattomasti. Kokemusta on myös Photoshop CS 6 ja CC ohjelmista. Liitän tähän vielä pari ottamaani järjestelmäkamerakuvaa. Instagramiin kuvan lisätessäni, käytän Snapseed -kuvankäsittelyohjelmaa mobiilissa. Lukuiset ohjelmat olen kolunnut läpi, eikä yksikään toinen ole tarjonnut yhtä kattavia ominaisuuksia. Pidän siitä erityisen paljon.

Canon EOS 20D Canon EOS 500D Canon EOS 20D Canon EOS 500D

Tyyliniekka ja kellokalle

Pukeutumisen ja tyylin olen myös haalinut itselleni tärkeiksi asioiksi. Pukeudun siististi ja pidän huolta ulkonäöstäni. Olen omaksunut sen osaksi kokonaisvaltaista hyvinvointia. Seuraan paljon erilaisia tyylivaikuttajia ja vaateketjuja mm. Instagramissa ja Facebookissa.

Luen itseni myös kelloharrastajaksi. Olen kerännyt parina viimevuonna hyvin paljon tietoisuutta rannekelloista ja niiden historiasta. Harrastus, tai kuten itse harrastajat sanovat, tauti, taisi olla väistämätön, sillä isäni on myös kelloharrastaja. Hän minut alunperin tutustutti kellojen mailmaan ostamalla minulle 18 -vuotislahjaksi Certina DS Podium-kvartsikellon. Se onkin harrastukseni ja kokoelmani kulmakivi. 

Tämän lisäksi minulla on viimeisimpänäni Certina DS Action automaattikello, Certina Club 2000 vintageautomaattikello ja Seiko 5 Sports SRP123K1 automaattikello. Perustan erityisesti sveitsiläisten valmistajien kelloista, kuten kolme Certinaani. Mutta japanilainen Seiko on hyvin varteenotettava vaihtoehto laadukkaiden sveitsiläisvalmistajien rinnalla.

Certina DS Podium Certina DS Action Certina Club 2000 Seiko 5 Sports SRP123K1

Haluaisitko tietää lisää jostain jo avaamistani asioista? Käyn niistä hyvin mielelläni keskustelua! Kysy ja kommentoi rohkeasti. Kiitos kun luit!