So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

joulu

Piparitalot ja joulumieli perinteikkäästi rakenteille!

Jos joulutunnelmaa ei vielä ole rinnassaan kokenut, tämä sen viimeistään joka vuosi herättää!

Sen saa vuosi toisensa jälkeen huomata, kun suuntaa Lahteen isovenhempien luokse leipomaan piparkakkuja ja rakentamaan piparitalon!

Ensimmäisen ja toisen adventtisunnuntain välissä yleensä käymme isovanhempien kanssa rakentamassa piparkakkutalon jonka valmistusprosessin jälkeen saamme lämpimän joulumielen kylkiäisiksi mukaan.

Muotitietoisin ottein lähdettiin työstämään makoista urakkaa.

Mummi osasi käyttää järkkäriä erinomaisen hyvin, ja sai ikuistettua meidät työn touhussa. Taikina oli mummin itse perinteikkäällä reseptillä valmistettu, ja sitä tuli syötyä varmaan yhtä paljon kun talo ja kakut sitä sisälsivät. 

Mummilassa on aina lämmin tunnelma. Ennen talon valmisteluja söimme mummin tekemää lyömättömän hyvää lasagnea.

Kakut valmistuivat kovaa vauhtia, ja Thomaksen insinööripainotteista ajattelua tarvittiin monen pulman ratkaisemiseksi - pitäähän sen pysyä pystyssä jouluaattoon asti!

Paikoin talon seinustat halkeilivat tunteikkaan rakennusprosessin edetessä, ne onneksi saatiin nokkelasti kuriin.

Mummi oli ostanut kasan irtokarkkeja talon koristelemiseksi. "Kun te kumminkin piilotatte niitä röykkiön sinne talon sisään!"

Talon lopullinen olomuoto alkoi pikkuhiljaa kehittyä.

Lopullisen luomuksen valmiita, persoonallisia piirteitä ei voinut kun ihailla. Kanelisen pihamaasta pisti esiin vaahtokarkkisieniä, sulkainen halkopino ja epämääräinen suoraan rämeiköltä lennätetty joulukuusi.

Lopputulos kaikessa komeudessaan. Hymysuiset talonvahdit könöttivät ulko-oven edessä toivottaen kaikki virnistävät katseet tervetulleiksi.

Loppuillasta serkkuni Marika kävi myös kahvittelemassa ja vaihtamassa kuulumisia. Serkkuja ja muita sukulaisia on ihana tavata, ja mummila onkin ollut perinteinen paikka näille kohtaamisille!

Thomas ikuisti minut ja Marikan koreilemassa kahvipöydässä.

Millaisia joulun ajan perinteitä teidän perheeseen kuuluu? Ja tykkäätkö pipareista? Kommentoi niistä tähän alle. Kiitos mielenkiinnosta!