leipominen

Raakasuklaa ja -kakku workshop

Uusi kokemus!

So-up järjesti bloggaajilleen raakakakku ja -suklaa workshopin Greenstreetin tiloissa, Helsingin Vartiokylässä. Asiantuntevalla opastuksella saimme aikaan hienon näköisiä ja hyvän makuisia herkkuja. Lisäksi oli mukava nähdä toisia yhteisön bloggaajia, ja kuulla yhteisön kehityksestä ja tulevaisuuden tapahtumista.

Kuvat puhukoon puolestaan, alla otoksia tekovaiheista, joita herkkujen valmistus piti sisällään:

Salaattilounaan lomassa kuuntelimme So-upin tapahtumia ja jaoimme keskenämme kuulumisia.
Oli aika aloittaa wokshop. Pääsin työstämään suklaata, ja tarvittavat välineet rajoittuvat suurinpiirtein näihin!
Kookosvoi raastettiin alle 40 asteisessa vesihauteessa olevaan metalliseen kulhoon.

Raakasuklaan ja kakun yhtenä pääideana on se, että mitään raaka-ainetta ei lämmitetä yli 40 celsiusasteen

Kuivien raaka-aineiden sekoittamisen aika. Kaakaojauhetta, Lucumaa ja Macaa! Hyvin ymmärrettävää, eikö totta?
Resepti näytti tältä. Oli mukava kuulla uusien ainesosien taustatietoja mm. siitä, että miten ne on tuotettu ja mitä elementtejä ne lisäävät lopputulokseen.
Kun voi on sulanut, sekoitetaan kuivat aineet siihen.
Seos lisätään muotteihin, ja niihin myös halutut mausteet. Itselläni oli kookoshiutaleita, manteleita ja cashew pähkinöitä. Pakkasessa muotit ovat noin 15 minuuttia. Mitä pidempää, sen parempi!
Kakun viimeistelyn aika!
Pakkasesta tulleen kakun reunat sai helposti tasoitettua lämpimään veteen kastetun veitsen avulla.
Taiteellinen näkemyksemme pääsi oikeuksiinsa, kun loihdimme yhteisvoimin mitä näyttävimmän raakakakun.

Pidän raakasuklaa ja raakakakku workshopia kiinnostavana kokemuksena. Kaikki raaka-aineet säilyvät kauan, ja itse lopputuloksenkin voi säilöä huoletta vaikka vuodeksi pakkaseen. Kerralla voi siis tehdä suuren satsin, ja nauttia tekeleistä pitkään.

Käy kurkkaamassa myös muiden raakaworkshopilaisten Annan, Sinin, Lauran ja Emilian blogit!

Greenstreetin toiminnasta voit käydä lukemassa lisää täältä! (www.greenstreet.fi)