So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

tietotekniikka

Saanko esitellä - iPhone 7

Mattamustaa mukavuutta.

Voitin Soneran Fari-sovelluksen testaajien kesken arvotun iPhone 7-puhelimen! Oloni ei ole koskaan ole ollut tällaisissä asioissa erityisen onnekas, enkä siksi ole minkäänlaisiin arvontoihin ottanutkaan osaa. Mutta tällä kertaa mobiilisovelluksen tuotekehittäjien kesken pidetty arvonta oli osaltani hyvinkin onnekas.

Vaikka olen pyrkinyt pitämään käyttämäni tekniikan niin päivitettynä kuin mahdollista, ei minulla syyskuisen iPhone 7:n julkaisun jälkeen ollut aikomuksia ostaa tämän vuoden Applen lippulaivaa. Huhut seuraavan, vuonna 2017 julkaistavan mallin ominaisuuksista olivat jo silloin niin merkittäviä, että päätin meneväni vielä vuoden silloisella iPhone 6S-puhelimella, joka ei ollut näyttänyt toimivuudessaan minkäänmoisia vikoja.
 

Postipaketin yhteydessä tuli vielä kiitos tuotetestaukseen osallistumisesta!

Kuitenkin, nyt ilomielin vaihdan käyttöpuhelimekseni uutukaisen mattamustan iPhone 7:n. Täytyy vielä miettiä 6S:n kohtaloa, se voisi täyttää varapuhelimen sijan.

Kauneutta käyttötuntumaan

Vaikka puhelin ja sen värikin on kokonaan uusi, peräkkäisinä vuosina julkistetut puhelimet eivät paljoakaan eroa kouratuntumaltaan. Omaan käteeni uusi iPhone 7 istuu mukavasti koon ollessa prikulleen sama kuin aiemmin käyttämäni 6S:n. Materiaalissa on hienoisia eroja, ikään kuin uusi puhelin olisi pehmeämpi edelliseen verrattuna. Tämä tokikin voi vielä käytössä muuttua. 

Eniten käytössä huomattava ero on uuden Koti-näppäimen painallustuntuma. Fyysinen näppäin kun on päivityksen myötä kadonnut, ja uusi komennonannin on vain liikkumaton lasilevy, joka kumminkin näyttää näppäimeltä. Uusi värinämoottori puhelimen sisällä antaa erehdyttävän paljon aitoa näpinpainallusta muistuttavan värähdyksen painaessa uutta näppäintä, ja jopa puhelimen alla olevasta kaiuttimesta kuuluu painallusta imitoiva ääni. Ensivaikutelma on hymynvirneen nostattava.

Laatikko näyttää aiemmasta iPhonen etuprofiilista poiketen nyt iPhonen takakuoren.

Tuplakaiuttimet ovat myös tervetullut päivitys vanhasta, vaikken puhelimen kaiuttimia esimerkiksi musiikin kuunteluun käytäkkään. Kuitenkin videoiden katseluun se tuo uuden ulottuvuuden.

iPhone 7:n tullessa ulos, sen puhuttavin päivitys oli valehtelematta 3,5mm kuulokeliitännän poistaminen. Jatkossa kuulokkeet liitetään tällähetkellä iPhonen ainokaiseen liitäntään, Lighting-porttiin. Henkilökohtaisesti tämä ei haittaa minua, vaikka kuulokkeita paljon käytänkin. Aika muutenkin olisi päivittää ehkäpä Bluetooth -yhteyttä käyttäviin langattomiin kuulokkeisiin tai sitten suoraan Lightning-pään omaaviin kuulokkeisiin - ne kumminkin tarjoavat laadukkaamman äänentoiston, se jääköön nähtäväksi. 

Suurimmat odotukset

Merkittävimpänä uudistuksena arkeen puhelimen vaihdon johdosta voisin sanoa olevan kameran parantuneet ja laajentuneet ominaisuudet. Vaikka 6S:n kamera ei vielä tähän mennessä ole jäänyt merkittävästi alakynteen puhelinten mittakaavassa, on päivitys enemmän kun tervetullut. 

Molemmista puhelimista löytyy 12 megapixelin kenno, mutta F -aukon koko on 7:ssa pystyvämpi 1,8 verrattuna 6S:ään, jossa aukon koko on 2,2. Salamavalo 7:ssä on päivittynyt Dual Ledistä Quad Lediin, tällä päivityksellä harvemmin ainakin itselleni on huomattavaa eroa sillä salamavaloa tulee valokuvauksessa käytettyä hyvin harvoin. Ehkä nyt löydän pimeässä avaimeni paremmin päivitetyn taskulampun ansiosta.

Uusi kuvanvakain iPhone 7:ssä takaa laadukkaamman ja vakaamman videomateriaalin taltioimisen, lisäksi eron huomaa myös valokuvia kuvatessa. Etukameran päivitys 5 megapikselistä 7 megapikseliin on ehkä huomattavin, ja erot niiden välillä ovat vertaillessa merkittävät.

Onko sinulla iPhonea ja mitkä ovat sinulle tärkeimpiä puhelimen ominaisuuksia? Kerro siitä kommentein tähän alle. Kiitos mielenkiinnosta!