So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

tietotekniikka

Saanko esitellä - iPhone 7 Plus

Kamera edellä

iPhone 7 sai väistyä suuremman iPhone 7 Plussan tieltä. Olen jo jonkin aikaa vertaillut näiden kahden kameroiden otoksia, ja niissä on merkittävän suuri ero. Kuvatessani paljon puhelimella, tulee lopputuloksen olla mahdollisimman toimiva. Alunperin en 7 Plussaa edes harkinnut hankkivani, sillä koko oli mielestäni liian suuri. Tämän askeleen olin nyt kumminkin valmis ottamaan, enkä ole sitä hetkeäkään katunut.

Suurempi koko, kamera tuplana

Alussa suurempi koko oli hyvin huomattava yksityiskohta. Monet asiat jotka ennen pystyi hoitamaan yhdellä kädellä helposti, vaativat toisen käden tukea. Kuitenkin hyvin nopeasti siihen tottui, ja puhelimen käsittely myös yhdellän kädellä notkistui. Kahta kättä ei tarvitse melkein ollenkaan, kun suurta puhelinta käsittelee jo hyvin tottuneesti. Taskussa kokoeroa ei normaalissa arjessa edes huomaa. 

Kamera esiintyy ehdottomasti edukseen aiempaan verrattuna. 12 megapikselin laajakulma- ja telekamera yhdistelmä tuovat aivan uutta ulottuvuutta puhelinkuvaamiseen. Laajakulmakameran aukko on ƒ/1.8 ja telekameran ƒ/2.8. Yksinään telekmaeran käytön uskon jäävän hyvin vähälle. Plus-mallilla digitaalinen zoom on jopa 10 kertainen.

Alla vertailukuvat laajakulman ja telen eroista:

Laajakulma saa itse kuvaan enemmän yksityiskohtia laveyssuunnassa.
Samasta paikasta otettu telekamera -kuva näyttää enemmän yksityiskohtia kaukana olevista kohteista.

Nyt kuitenkin kerron omasta mielestäni iPhone 7 Plussan kameran mielenkiintoisimmasta ominaisuudesta, nimittäin Muotokuva-tilasta. Tämä "Portrait mode" hyödyntää laitteen järjestelmää ja luo niinsanotun "boke" efektin, jossa keskiössä olevan kohteen tausta on sumennettu. Olen hyödyntänyt ja testaillut tätä ominausuutta muutamissa paikoissa, ja lopputulos on yleensä hyvin onnistunut. Tämän ominaisuuden takia voinkin suositella iPhone 7 Plussaa hyvin lämpimästi. Kuviin saa heti erilaista tunnelmaa.

Tässä eräs kuva ilman Muotokuva -asetusta otettuna.
Tässä taas samaisesta paikasta otettu kuva Muotokuva-asetusta käyttäen.

Kuten kuvista huomaa, järjestelmä pyrkii havainnoimaan lähinnä olevan kohteen ääriviivat, ja maalaamaan näitä hyväksi käyttäen sumennetun alueen kohteen taakse. 

Muotokuviin puhelimella otettuna saa heti erilaista tunnelmaa.

Tulevaisuudessa järjestelmäpäivityksillä kamerasta voi saada vielä paremman, toivotaan että Apple pitää yllä myös iPhone 7 kamerapäivityksiä, vaikka kolme uutta puhelinta tämän jälkeen on jo tullut.