So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kesä

VIHDOINKIN mökillä!

Kommerniemi, Ruovesi, Pihlajalahti...

... kutsu sitä siksi, mikä parhaimmalta kuulostaa! Kommerniemen mökkilomat on tarjonnut jo kymmenen vuoden ajan kahdeksi viikoksi parhaan kesäpaikan meidän perheelle.

Tupa on jyrkässä rinteessä joka laskee rantaan, jossa on oma rantasauna ja laituri veneineen.
Tuvasta on kaunis näkymä rantaan.

Saimaan rannassa rauhallinen Kotmäen huvila on täynnä kaikkea. Koskematon luonto heti ovesta ulos astuttaessa, ulko -ja sisävessa, rantasauna ja monipuolinen grillikatos. Julkaisin loman aikana kuvia myös Instagramissa.

Vietettiin Thomaksen kanssa mökillä tänä kesänä yksi viikonloppu, lomaa ei sen enempää herunut töistä tänävuonna yhtä aikaa vietettäväksi. Perjantaina saavuttiin noin neljän aikaan ja kotoutumisen jälkeen  lämmitettiin rantasauna ja heitin talviturkkini hiiteen - vesi on todella kylmää tänä vuonna!  Lisäksi kaivoin kamerani laukusta ja räpsin mukavan määrän kuvia.

Miro-poikamme pääsi edustamaan!
Tulomatkan lukuisten sadekuurojen seurauksena pilvet olivat näyttävät.
Puut ovat alueella täynnä naavaa - puhtaan ilman merkki!

Toisena päivänä suunnattiin Savonlinnaan torille syömään paistetut muikut Kalastajan kojussa, jossa saa tunnetusti alueen parhaat muikku-sapuskat. Lisäksi käytiin vähän kaupoilla, ja tori lörtsyjen kanssa suunnattiin takaisin mökille hörppimään sumpit. Lisäksi käytiin linnavuorella, joka on lähellä mökkiämme, Sulkavalla.

Mökkiaamiainen, paras aamiainen!
Kalastajan kojun muikut on jokaisen siihen kykenevän koettava - mahtavan makuista pöpettä!
Savonlinna on ehdottomasti kesä kaupunkien kärkiluokkaa! Saimaan rannalla tunnelma on kuin merellä.
Savonlinnassa tulvi vierailumme aikana - en minä vaan mitään nähnyt!

Näkymät Linnavuorelta ovat upeat. Syyhysin päästä kamerani kanssa sinne! Tällä toisella(kaan) vierailu kerralla eivät näkymät jättäneet kylmäksi - maisemat olivat upeat. Hieman surettaa ettei vielä ole oikeanlaisia putkia onnistuneiden maisemakuvien ottamiseen. Perus kittilinssi ei oikein edustanut kuvien perusteella. Tai sitten vika on täysin kuvaajassa! 

Pitkät portaat kavuttiin itse näköalapaikalle.
Paikka vetää hiljaiseksi.
Aloin jo suunnittelemaan oman kesäasunnon pystyttämistä juuri tähän.
Isä räpsäisi meistä kuvan. Tajusin ettei meistä ole kauheasti yhteiskuvia!

Illalla Thomas paisteli lettuja, ja pikkusen kalasteltiin mato-ongella  laiturilta - tuloksetta. Sauna lämpesi ja pujahdimme sinne iltahämärissä. Olin jo päättänyt etten mene uimaan, mutta toisin kävi. Vesi oli kyllä ennätyksellisen kylmää.

Sunnuntai starttasikin tehokkaasti kun suunnattiin heti pakkaamisen jälkeen Savonlinnaan sömään kuuluisaan pizzeria Caperoon. Tunnetusti loistavaa ruokaa tarjoava paikka on kuulunut yhteen perinnepaikoistamme aina seitsemän vuoden ajan! Ravintola on ehtinut kerran jo vaihtaa toimitiloja suurempaan tänä aikana! Ehdoton suositus mikäli Savonlinnassa vierailee, tosin jonoihin on tämän ravintolan kohdalla syytä varatutua! 

Vasemmalta: veli, Thomas ja isä. Kuvan kaappasi äiti. Loma oli mukava päättää yhteisellä lounaalla!
Oma lättyni oli suhteellisen tavanomainen: Feta, herkkusieni, rucola ja tomaatti!

Kommerniemen mökkilomat löydät myös Facebookista, muistathan käydä tykkäämässä!
 

Onko teillä tapana viettää mökkilomaa? Kiitos mielenkiinnosta!