So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kosmetiikka

10 kosmetiikkasuositusta ja ihonhoitovinkkejä

Ihonhoito ja sopiva kosmetiikka on minulle prioriteetti. Olen huomannut miten ihoni reagoi eri vuodenaikoihin ja erilaisiin puhdistusaineisiin tai meikkeihin pienen elämäni aikana. En mielelläni siksi käytä tuotteita, jotka esimerkiksi aiheuttavat finnejä tai kuivattavat ihoa. Yhdellä hyvällä tuotteella saa aikaan monen keskinkertaisen tuotteen lopputuloksen, joten mieluummin panostaa kerralla.

Kasvojen päivittäinen puhdistaminen on minulle aina must. En suostu menemään nukkumaan edellisen päivän meikit naamassa, sillä tiedän millainen epäpuhtauden katastrofi siitä syntyy ja ihon tasauttaminen on aivan mahdotonta sen jälkeen! Olenkin omaksunut hellävaraiset L'Occitanen puhdistusmaidon, kasvoveden ja kosteusvoiteen kasvojenhoitorutiinikseni, jotta ihoni kosteus pysyisi yllä, eikä finnejä pääsisi syntymään. Tähän vaikuttaa kuitenkin ihonhoidon lisäksi esimerkiksi stressi, enkä niiltä pysty aina välttymään. En käytä meikkiä myöskään päivittäin, joka antaa iholle mahdollisuuden hengähtää, vaikka talvella meikki hieman suojaisikin kylmältä ja kaupunkin saasteilta.

Meikkirutiinini on aika vakiintunut, enkä kovinkaan usein muuta sitä. Joitain selkeitä uusia ihanuuksia, kuten NYX:in Contour Palette on kuitenkin päässyt kotiutumaan. Tällä hetkellä omat suosikkini ovat meikkien osalta Urban Decay:n Naked Basics paletti, jota käytän normaalissa meikissä tällä hetkellä ainoana luomiväripalettina. Maybellinen the Nudes paletti toimii lähinnä esiintymismeikkiä luodessa sillä sen sävyt ovat enemmän kimaltavia, ja haluan arkimeikiltäni luonnollisuutta. Minulla ei ole tällä hetkellä ollut käytössä meikkivoidetta tai muuta vastaavaa, vaan olen YSL:n Touche Éclat valokynällä tehnyt tarvittavat korjaukset ja sen lisäksi minulla on Lancômen meikinpohjustusvoide luomiin.

Kasvojen muun meikin olen tehnyt tällä hetkellä NYX:in Contour Palettella, jolla saa mielestäni helposti halutunlaisen lopputuloksen. Sekoittelen käyttämiäni sävyjä hieman tilannesidonnaisesti, eli esimerksi arkimeikkiin käytän hieman kylmää ja vaaleaa korostussävyä, mutta esiintymismeikkiin käytän helmiäisensävyistä vaaleaa sävyä, joka näkyy eri tavalla kasvoissa. Varjostukseen käytän usein mahdollisimman vaaleaa ja kylmää sävyä, sillä se sopii ihoni sävyn kanssa parhaiten yhteen, mutta kokeilemalla se selviää. Hommasin vastikään Bold Metalsin siveltimet korostuksiin ja varjostuksiin, jotka parin kokeilun jälkeen ovat osoittautuneet hyviksi! Edelliset siveltimeni eivät olleet todellakaan tarkoitukseen luotuja, joten sekin vaikuttaa.

Kulmissani käytän Lancômen Sourcil Définis kulmakynää ja Dermosilin kulmiin tarkoitettua vahaa. Sillä saan helposti siistin ja luonnollisen lopputuloksen. Huulissa harvoin käytän huulirasvaa enempää, mutta silloin käytän suosikkihuulipunaani, eli Christian Diorin Palais sävyistä huulipunaa, joka on helppo nudesävy. Se antaa hieman näyttävyyttä mutta ei huomaa sitä huulipunaksi kauempaa katsottuna. Mascarana minulla on tällä hetkellä YSL:n valokynän mukana tullut matkamascara Mascara Volume Effet Faux Cils, joka nimensä mukaisesti antaa tuuhean ja näyttävän lopputuloksen helposti. Sensain nestemäisellä rajausvärillä olenkin ajoittain rajannut kauniin selkeän rajauksen, mutta tätä teen hieman harvemmin.

Vapaa-ajalla pidän tuoksujen käytöstä, koska sosiaali- ja terveysalalla en työympäristössä enkä koulussa niitä pysty käyttämään. Minulla onkin pieni kokoelma ihania tuoksuja, joita käytän fiiliksen ja tilanteen mukaan. Tällä hetkellä kovimmassa käytössä on Hermeksen Jour D'Hermes tuoksu, joka on ihanan eksoottinen ja arvokas. Minulla on ollut haaveissa Armanin Privé malliston Pivoine Suzhou tuoksu, joka pionin keveällä tuoksullaan on minulle kuin tehty! Se on vain hieman arvokkaammasta päästä, joten olen odotellut sopivaa tilaisuutta sen kotiuttamiseen. Myös Chanelin klassikkotuoksun uusi versio nr 5 l'eau on käynyt mielessä kokoelmani täydentäjäksi.

Millaisia tapoja tai suosikkituotteita teillä on kauneuteen ja ihonhoitoon liittyen? Kiinnostaisiko teitä tietää esimerkiksi hiustenhoidostani? Toivo postausaiheita kommenttiboksiin.

Ciao belle,

Sini

comments powered by Disqus