So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Easy and Healthy New Years' Resolutions to Make

Uusi vuosi tulee ja varmasti monella muullakin kuin minulla on arkirutiinin rytmit ja muut lähteneet hieman lapasesta. Uni ei tulekaan normaaliin aikaan vaan pyörit sängyssä ja pohdit ettei olisi pitänyt syödä sitä viimeistä slicea kinkkua. (Okei, tuo loppuosa ei muhun päde, sillä kinkku ei oo ruokalistallani.) Pienillä muutoksilla arkeen palaaminen ja jaksaminen onkin helpompaa, mutta usein niistä tehdään liian isoja eikä siten niissä pitäydytä. Esimerkiksi uutta kuntosaliharrastusta ei aloiteta täydellä teholla, sillä siitä ei satu kuin loukkaantumisia ja hyvä yritys jää lyhyeen.

Nuku enemmän/Sleep more


Niinkin yksinkertaisesti kuin menemällä tunnin, puoli tuntia tai vaikka vain vartin aiemmin nukkumaan. Kun aiemmin nukkumaanmeno helpottuu voit aikaistaa sitä yhä. Etsi itsellesi paras mahdollinen unirytmi, esim itselleni kello 10 nukkumaanmeno tarkoittaa kunnon lepoa ja virkeyttä seuraavalle aamulle.

Vähennä sokeria ja syö terveellisemmin/Decrease sugar intake and eat healthier


Niin liikunnan kuin terveellisesti syömisen voi aloittaa pienesti, esimerkiksi vähentämällä sokeria. Valitse makeutetun jugurtin sijaan maustamaton ja laita sekaan marjoja. Tutustu tuoteselosteisiin ja pistä merkille sokerin (-oosi) ja siirappien suuri määrä. Saatat yllättyä. Älä korvaa sokeria makeutusaineilla, sillä niillä on suurempi haitta kehollesi kuin sokerilla. Et tarvitse ravinnossasi niin paljoa energiaa kuin sinne sokerissa piilossa tulee ja varmasti huomaat, että sokeria vähentämällä et kaipaakkaan enää sitä karkkipussia jota jo kauppaantulovaiheessa himoitsit.

Liiku enemmän/Exercise more 


Rankka työ vaatii rankat huvit. Eli liikuntaa! Liikkumalla enemmän jaksat paremmin koulussa ja/tai työpaikalla. Liikunnalla ei kuitenkaan tarkoiteta (välttämättä) niitä kuntosalin ryhmäliikuntatunteja joille mennään pomppimaan porukassa hullunkurisesti. (Ryhmäliikunnassa ei mitään vikaa, itse tykkään!) Että liikunnasta saisit terveysetuja tulisi sitä harrastaa noin 3h viikossa. Mikäli asia kiinnosta enemmän googleta "liikuntapiirakka". Sitä ei kuitenkaan tarvitse, mielellään saakaan, laittaa yhteen könttään vaan jakaa sen esimerkiksi puoleksi tunniksi päivittäiseksi liikunnaksi. Jopa 10 minuuttia riittää yhteen liikuntasuoritukseen, hmm sehän taitaakin kattaa ajan jonka pyöräilen töihin/kouluun/kauppaan/jne. Eli aloita pienestä ja lisää vähitellen.

Ciao belle,

Sini
comments powered by Disqus