So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ruoka

Enchiladas

Näin sunnuntain kunniaksi halusin jakaa teille tämän hetken suosikki lohturuokareseptin joka sopii rentoihin viikonloppuihin kuin nenä päähän. Olen meksikolaisen ja tulisen ruuan ystävä ja teenkin mielelläni erittäin mausteista ruokaa. Teimme teatteriporukalla jonkun aikaa takaperin enchiladasia soijatäytteellä, jonka jälkeen olen muokannut reseptiä vielä kanaisaan täytteeseen, mutta miksei kyseistä ohjetta voisi tehdä myös millä tahansa lihalla tai sen korvikkeella.

Halutessaan reseptiin pystyisi myös lisäämään meksikolaisen tunnelman aikaansaamiseksi jalapenoja, mutta itse en niitä tällä kertaa tähän lisännyt, vaan käytin tulista salsaa miedon sijasta. Valmiiden enchiladojen päälle kannattaa kokeilla ranskankermaa, tulee ihanan täyteläinen mutta raikas lopputulos.

4 isoa täysjyvätortillaa

350g kanaa

1 paprika

1 iso punasipuli

1 prk mietoa salsaa

200g juustoraastetta (mozzarella on ainakin erittäin hyvää)

tacomaustetta

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Paista kana pannulla ja mausta tacomausteella. Lisää mukaan sipuli ja paprika. Kun kasvikset ja kana ovat kypsiä laita mukaan puolet salsasta ja juustosta. Sekoita ainekset keskenään. Aseta tortillat vierekkäin haluamaasi astiaan. Täytä jokainen tortilla erikseen (1/4 täytteestä per tortilla) ja käännä reunapuoli alaspäin. Levitä loput salsa ja juustoraaste päälle ja laita uuniin noin 10 minuutiksi.

Ciao belle, 

Sini

comments powered by Disqus