So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

elektroniikka

iPhone SE

Uskollinen omenani alkoi jonkun aikaa sitten kenkkuilemaan sellaisilla tavoilla, että aloin harkitsemaan mallin päivittämistä uudempaan. Muunmuassa huomasin useampana aamuna puhelimen sammuneen itsestään yön aikana, eli herätyskelloni ei voinut soida. Onnekseni olin herännyt aina ennen kelloa kyseisinä aamuina, joten en nukkunut pommiin. Kaikki elektoniset laitteeni (kameraa, kuulokkeita ja suurempia laitteita lukuunottamatta) ovat tällä hetkellä Applen laitteita. Koneeni keskusteli erinomaisesti vanhan puhelimeni kanssa ja käyttöjärjestelmänä IOS on minun tarpeisiini erinomainen, minkä takia halusinkin pitäytyä omenoissa seuraavan puhelimeni kohdallakin. Edellinen iPhone 6:seni toimi jumittamista ja sammuilua lukuunottamatta täydellisesti, joten mielessäni ei käynytkään vaihtaa merkkiä. 

Uuden puhelimen kriteereinä oli myös iso muisti ja parempi kamera, jota 128GB iPhone SE:ni täytti. En kokenut 7 tai 8 hankkimista uuden mallin toivossa tähdellisenä, ja hieman pienempi koko sopii käteeni paremmin kuin hyvin. IOS 11 päivittyi minulla myös hetki sitten, joka on kieltämättä omaan silmään vähän lelumainen, mutta enköhän siihen totu tuossa tuokiossa. Tein puhelimen käytöstä mahdollisimman samanlaisen kuin aiemmin, eli taustakuva ja sovellusten sijainnit ovat samat kuin ennen. Yhteystietojen ja kuvien siirtäminen ei ollutkaan niin yksinkertainen projekti. ITunesin tai iCloudin kautta en pystynyt joko mystisten teknisten ongelmien tai liian pienen tilan vuoksi tekemään siirtoa suoraan, joten AirDropin avulla manuaalisesti siirsin itse kuvani, sillä en myöskään ollut halukas maksamaan siirrosta, kun sen pystyin itsekin tekemään "suhteellisen" pienellä vaivalla. Hermot olivat kieltämättä usean epäonnistuneen siirtoyrityksen jälkeen hieman kireällä, mutta sain tarpeelliset tiedostot turvallisesti uuteen puhelimeen. 

 Halusin suojata uuden puhelimeni asianmukaisesti joten kävinkin hommaamassa kauniin suojakuoren ja suojakalvon varmistamaan puhelimen kunnon säilyvyys kauempaankin. Olen ihaillut Richmond & Finchin puhelimen kuoria kauemminkin joten uuden puhelimen tullessa ajankohtaiseksi hankin sellaiset sitä suojaamaan. Olen yleensä hyvin tylsä asusteiden suhteen, eli musta ja kultainen teema on laukuista ja kameranasusteista lähtien kaikkialla. Ko. kuori sopikin tähän teemaan kuin nakutettu. Marmorinen tyyli alkaa olla jo hieman "last season" mutta SE:n iPhonen 5/5S kokoinen runko ei nykyään enää ole niin suosittu että suurinta osaa puhelinkuorityyleistä siinä nähtäisiin, joten jouduin tyytymään mitä valikoimissa oli. En ole kuitenkaan kuoreen pettynyt, päinvastoin se taitaa olla pitkässä käytössä ellei kummempia pääse sattumaan. Kovamuovisissa kuorissa minulla on vain huonoja kokemuksia että ne alkavat halkeilemaan jo ensimmäisissä kanssakäymisissä, joten toivotaan että näiden kuorien kohdalla näin ei pääse käymään. 

Ciao belle,

Sini

comments powered by Disqus