So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

asu

Joulukuun kiireitä

Joulukuu alkaa olla hyvin käynnissä, vaikka lumen määrä näihin kuviin verrattuna on hyvinkin säälittävän luokkaa. Joulukuun kiireet aloitinkin jo ensimmäisenä päivänä työpaikan pikkujoulujen muodossa, joista olen tässä nyt kaksi päivää palautunut. Vaikka kiltisti olinkin, niin valvominen teki tepposensa ja olenkin tankannut unta ja koomannut koko viikonlopun. Eilen kävin tutustumassa Sipoon korvessa toisen puoliskoni siskon uuteen taloon, jossa autoimme hieman remontoinnissa ja tänään oli tehokas shoppailupäivä joulumarkkinoilla ympäri Helsingin keskustaa. Saimme myös muutaman asian pois ostoslistalta, kuten  valkosipulipuristimen ja juustoveitsen. On se kivaa olla aikuinen ja työelämässä kun iloitsee todella paljon mitä ihmeellisimmistä kodintarvikkeista. Joulukuussa voikin ihan hyvällä omalla tunnolla tehdä hyvää ruokaa ja nauttia sisälläolosta, varsinkin kun tällä hetkellä Helsingissä on märkää ja pimeää eikä lumesta tietoakaan.

beret VINTAGE

sweater WEEKEND MAXMARA

camel coat MASSIMO DUTTI

pants ZARA

boots VAGABOND 

Kiireitä jatkuu myös ensi viikolla, sillä huomenna minulla on synttärit ja tiistaina niitä juhlistammekin toisen puoliskoni kanssa. Keskiviikko kun on itsenäisyyspäivä ja silloin olen onnekseni vapaalla, joten hyvä siirtää juhlintaa päivällä eteenpäin, niin voi rauhassa viettää syntymäpäiväänsä. Ensi viikolla on myös viikonloppuna blogitapahtumaa ja muuta aktiviteettia, jonka lisäksi pitäis alkaa henkisesti valmistautumaan Kööpenhaminan matkaa varten seuraavana viikonloppuna. Joulua odotellessa tuleekin menoa ja meininkiä jos monenmoista, joten tylsää ei ainakaan pääse tulemaan. Pitää kuitenkin muistaa lepo ja rauhoittuminen aina välillä ettei valonpuutteessa pääse energiat loppumaan ihan kokonaan. Olen nimittäin huomannut sen kun on sadetta, märkää ja pimeää niin ei riitä enää sisäistä auringonvaloa ympäri vuorokauden vaan tarvitsee jo hieman ulkoista apua. Mietimmekin jo kirkasvalolampun hankintaa, jos se antaisi vähän lisäpotkua aamuihin.  

Olen alkanut jo fiilistelemään joulua täällä pikkuhiljaa. Ovessa on joulukoriste ja pienen pieni joulukuusi pöydällä tuomassa joulutunnelmaa. Kynttilöitä meillä on täällä vähän joka nurkassa ja niitä onkin ihana poltella aina iltaisin. Joulumusiikkiakin olen alkanut soittelemaan jo enemmänkin, eikä ainakaan vielä muut kämpän asukkaat ole sitä vastustaneet. Olen nautiskellut raakasuklaasta, glögistä ja välilä myös pipareistakin. Näillä pienillä eväillä olen saanut hieman tuota kaamosmasennuksen poikasta torjuttua. Vielä kun se lumikin pysyisi muutamaa päivää kauempaan maan pinnalla niin saataisiin hieman valoa tännekin etelään. Hieman pohjoisemmassa kun on lunta jo enemmänkin. Lumiseen säähän tottuneena tämä on jotenkin turhauttavaa, mutta en valita, sillä muuten viihdyn aivan mainiosti ja onneksi on näitä elämän pieniä iloja ja ihanaa tekemistä tälle pimeälle talvikuukaudelle, jotta pahin pimeys menisi ohi hujauksessa. Joulun pyhät saakin viettää takuulla lumisessa Joensuussa, joten toivo ei ole menetetty.  

Ciao belle,

Sini

comments powered by Disqus