So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kahvi

Kahvihetki

Olen taas töissä juonut semmoiset määrät kahvia, että ihan päätä huimaa. Tai no jos tarkkoja ollaan niin päässä surisee. Nukun riittävästi ja olen pirteä, mutta kahvi maistuu kyllä tilanteessa jos toisessakin ja huomasin tänäänkin juoneeni 5 (kylläkin pientä) kuppia kahvia. Kahvi kun on vaan niin hyvää ja siihen kuuluu osaltaan se sosiaalinen aspekti, jossa yhdessä työkavereiden kanssa jaetaan kuulumisia ja fiiliksiä. Kesä on aika rentoa aikaa muutenkin, joten kiirettä ei ole pahemmin ollut. Silloin onkin voinut hyvillä mielin nauttia rauhassa aamukahvia tai iltapäivällä rauhoittua taukotilassa.

Kuten ehkä joku saattaakin tietää olen aikamoinen kahvi-intoilija, kenties jopa addikti, sillä nautin erittäin paljon hyvästä tummapaahtoisesta kahvista pienellä lorauksella Alpro Soyan Soya for Professionals tai Oatlyn iKaffe kahvijuomaa. Meillä onkin töissä kahvirinki, jossa muutama muukin saman maitolaadun ystävä on vuorotellen ostanut kahvimaidon, joten saa hyvää maitoa myös työpaikallakin. Vinkkinä kannattaa ravistaa maitoa reippaasti (toimii paremmin vajaana) ja kaataa sitten vasta kahviin, jolloin saat aikaan maitovaahdon. Voit kuvitella olevasi oman elämäsi barista, sillä kahvi onnistuu aina! 

Kahvihetket ovat kyllä yksiä parhaita hetkiä päivässä, sillä silloin saa rentoutua eikä tarvitse olla pää kolmantena jalkana juoksemassa ympäriinsä. Vaikka kahvihetki keskeytyisikin, voi siitä nauttia samalla tavalla hetkeä myöhemmin, jos jokin kiireinen asia sattuu osumaan kohdalle. Tai ainakin itse koen niin. Kun istuu alas edessä kuppi kuumaa, ei ole hetkeen kiire minnekään. Olen kyllä kieltämättä aika hidas kahvinjuoja, joten siinä saattaa kestää. Olenkin eräältä pikku pojalta aikoinaan kuullutkin asiasta mikä oli hauskaa, sillä tottahan se on. 

En halua hifistellä liikaa kahvini kanssa, joten erilaiset extramocha frappuccinot strösseleillä ja suklaakastikkeilla eivät ole minun juttuni. Haluan mieluummin panostaa kahvipapuihin ja itse maitoon ja nauttia kahvista juuri sellaisenaan ilman ylimääräisiä härpäkkeitä. Liika makeus ei muutenkaan ole mieleeni, joten liian makea kahvi jää ennemmin juomatta. Kahviloissa tilaankin usein tuplaespresson tavallisessa kahvikupissa, jolloin saan jatkettua sitä kätevästi maidolla aikaansaaden täydellisen muttei liian makean lattejuoman.

Kahvi on myös tuoksuna ihana! Kahviloissa on se oma tuoreen kahvin tuoksu, joka oli pitkään mieleeni ennen kuin edes älysin, että kahvipavuistahan se tulee kun ne jauhetaan. Siinä on jotain maagista tulla kahvilaan ja haistaa se tuoksu. Jauhettujen kahvipapujen tuoksu aina leijaileekin ympäriinsä kahvilassa ja se saa ainakin minut tuntemaan itseni rentoutuneeksi ja antaa mielenrauhaa. Kahvilan pieni puheensore ja kuppien kolina antaa myös oman tunnelmansa kuuloaistin kautta. Kahviloiden sisustus ja visuaalisuus on myös usein mieleeni, joten siksi tykkäänkin viettää aikaa aina mahdollisuuksien tullen siellä ystävien kanssa ja joskus itsekseni. 

Ciao belle,

Sini

comments powered by Disqus