So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

asu

Kamelitakki ja kevään suosikkitrendit

Yksi pisimpään ostoslistallani olleista tuotteista oli aina yhtä kaunis ja klassinen kamelitakki. Kiertelin ja katselin monessa eri paikassa, kunnes löysin täydellisen yksilön Helsingin Massimo Duttista. Klassiset vaatteet ovat siitä hyviä, että ne eivät koskaan mene muodista ja jos etsii itselleen juuri sen sopivan ei siihen tule kyllästyttyäkään niin herkästi. Klassikkoihin haluaakin mieluummin käyttää enemmän rahaa kuin trendituotteisiin, sillä niiden halutaankin kestävän aikaa. Moni kamelitakki oli hieman nudeen vivahtava, mutta kaipasin itse hieman raikkaampaa konjakin sävyä omaani, joka rajoitti sopivan takin löytämistä.

Tuomaan markkinoiden yhteydessä aivan järkyttävässä jäässä ja kohmeessa marssimmekin toisen puoliskoni ja muutaman ihanan ystävän kanssa Massimo Duttiin josta kyseisen takin bongasin. En silloin sitä raskinut ostaa, joten päädyin odottamaan ja loppujen lopuksi kurkistamaan takin kaupan nettisivuilta kymmeniä kertoja. Nyt tänne etelään saavuttuani marssin kauppaan ja ostin sen pois häiritsemästä. Vaihdon myyjän kanssa muutamaman sanankin siitä, että silloin se on harkittu ostos kun sitä ei mielestään saa ja varmasti on käyttöä, josta olen kyllä täysin samaa mieltä. 

Onko teillä jotain suosikkitrendejä tälle vuodelle? 

coat MASSIMO DUTTI

shirt H&M

scarf MARJA KURKI

jeans H&M

boots TIMBERLAND

bag LONGCHAMP

Muutama muu ostoskin minulla on ollut mielessä tätä vuotta varten. Olin erityisen ihastunut muutaman trendiin, jotka halusin omaan tyyliini yhdistää. Sinivalkoraidallinen paita on näkyny monella bloggaajalla ja erityisen kevyestä ja rennosta kankaasta siitä tuleekin ihana kesävaate unohtamatta klassista tyylikkyyttä. Raidat ovat nyt kovinta huutoa, mutta ne eivät onneksi mene muodista. Samaten myös kuvissa näkyvällä "piiputuksella" (piping, kertokaa jos teillä on parempi käännös), eli yksinkertaisella pyjamamaisella yksityiskohdalla varustettu tummansininen paita sopii monenlaisen kanssa.

Asusteiden puolelta tunsin vetoa (teko)nahkaisiin loafermallisiin mulekenkiin, sekä niiden kanssa rokahtaviin verkkosukkiin. Jälkimmäisiä tulee todennäköisesti käytettyä hieman harvemmin, mutta sitäkin tyylikkäämmin. Myös viime kesänä erityisen suositut cropped flare farkut löysin edullisesti, joten pidemmittä puheitta ensi kevään nilkkoja korostavaan farkkutrendiin halusin päästä käsiksi. Myöhemmin myös blogissa DIY tapa tehdä trendikkäät farkut, sillä sitäkin kokeilin. Mutta niistä myöhemmin lisää.

 Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä mainitsen oversize hupparin, joka on mukavaakin mukavampi. Se soveltuu monen kanssa ja erityisesti olenkin tykästynyt hyvinkin sporttiseen vaihtoehtoon eli yhdistämällä ne adidaksen verkkareihin. En yleensä haluakaan kaikkia trendejä kokeilla, mutta ajoittain ihastun joihinkin jotka haluan kotiuttaa. Yleensä pyrinkin valitsemaan sellaisia, jotka kestävät aikaa ja niitä tulee siksi käytettyä myös trendien jälkeenkin, ellei jostain syystä tilanne tai halu ole muuttunut. Tästä riippuu myös, että mistä ostan kyseisen tuotteen ja kuinka paljon käytän siihen rahaa. Mikäli on trendikäs tuote, jota ei välttämättä vuosien päästä halua käyttää ostan mieluummin edullisesta fast fashion paikasta kyseisen vaatteen. Tämä ei ole kuitenkaan kaikkein ekologisin ja kestävän kehityksen mukainen valinta, joten olen pohtinutkin ostoskulttuuriani viimeaikoina enemmänkin.

Ciao belle, 

Sini

comments powered by Disqus