So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Kansainväliset markkinat Joensuussa

Torstaista sunnuntaihin on Joensuun torilla ja vähän sen ulkopuolellakin Kansainväliset markkinat. Olin eilen käymässä ja tutustumassa tarjontaan ja siellä oli kyllä kaikkea! Suurimmista Euroopan maista oli joku koju, josta sai mm. italialaista jäätelöä, belgialaisia vohveleita, englantilaista roffeeta, saksalaisia makkaroita ja pretzelsejä, ranskalaisia crepesejä ja kreikkalaista ruokaa. Oli myös monia suomalaisia kojuja. Sää onneksi suosi, sillä päivän mittaan oli ollut useita sadekuuroja ja kotiin päästyäkin iski semmoinen kaatosade, että oli onni ettei kastunut. 

Ruuan lisäksi oli myös paljon erilaisia koru, kukka ja koriste-esinekojuja joista itse ihastuin jenkkiläisiä kylttejä myyneeseen, joka oli kuitenkin hieman kallis, etten raskinut sieltä mitään ostaa. Mutta jos sinulla on 10-40€ käyttörahaa löydät varmasti ihanan ja uniikin kyltin. Söimme paikanpäällä ensin hieman suolaista ruokaa ja sitten jälkkärit. Maistoin myös mansikka, banaani ja kookos smoothieta, joka oli myös kokeilemisen arvoinen pieneen hiukomiseen. Kävimme kreikkalaisessa tavernassa, joita paikan päällä oli 2. Oman kokemukseni mukaan Sinisellä virralla sijaitseva Mihailin taverna (toivottavasti blondi osasi kirjoittaa oikein) on parempi, sillä ruoka on aidon kreikkalaisen ruuan tyylistä. Paikan pitaleivät sopivat pieneen nälkään ja ovat varmasti herkullisia. Itse olen kokeillut kyllä vain kanaa, sillä en punaisesta lihasta välitä, mutta uskoisin muidenkin olevan yhtä herkullisia. 

Jälkiruuaksi emme poikaystävän kanssa osanneet valita mitä haluamme, joten päädyimme ottamaan molempia vaihtoehtoja. Italialainen jäätelö sitruunan ihanassa raikkaassa maussa on yksi suosikkejani, eli jos raikas jäätelö on sinun mieleesi suosittelen kokeilemaan. Hieman makeampaan, mutta aivan yhtä herkulliseen herkkunälkään kannattaa kokeilla banaanilla ja kermavaahdolla täytetty belgialainen vohveli, jonka päälle sopii hyvin suklaakastike. Aiempi belgialaisen vohvelin kokemukseni olikin Brysselin matkalta, joka ei ollut aito kokemus vaan halppistuote, joten olin positiivisesti yllättynyt. Olin kuitenkin kuullut hyvää jälkiruuasta siellä oleilleelta ystävältäni, joten päätin kokeilla. Jälkiruoka on kuitenkin hieman sotkeva, eli mikäli olet pukeutunut valkoiseen kesämekkoon, voi vohveli olla riskialtis. 
Oletko itse käynyt jo markkinoilla? Mistä pidit eniten? Onko sinulla jotain suositeltavaa paikanpäältä?

Ciao belle, 

Sini

comments powered by Disqus