So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

elokuvat

Netflix suosikit

Näin lomalla on ihana rentoutua Netflixin parissa kullan kainalossa tai ihan vain itsekseen. Itse olen ainakin pitänyt kyseistä streamauspalvelua auki lähes aina koneella ollessani ja katsellut töiden ja kouluhommien lomassa milloin mitäkin. Halusinkin jakaa teille omat vinkkini niistä suosikkielokuvista ja sarjoista joita olen viime vuonna katsellut ja ihastunut päätä pahkaa. Seassa on uusia tuttavuuksia ja vanhoja lemppareita, mutta tässä pikemmittä puheitta Leffafriikin lempparit!

Stranger Things

Tämän vuoden eniten ajatuksia herättänyt Netflix sarja, eli Stranger Things on yksi parhaita TV-sarjoja mitä olen nähnyt pitkään aikaan. Se saa hetkessä koukkuun kiehtovien juonenkäänteidensä ja henkilöhahmojensa avulla. Tämä sarja on puhuttanut kaikkialla ja on monen kuuluisan näyttelijän ja elokuvantekijän suosikkeja.

iZombie

Ah, tämä oli viime kesänä jotain ihanaa! Ruumishuoneella työskentelevä lääkäri, joka eriskummalisten sattumusten kautta herää zombina ja joutuu selviämään ihmisten seassa syöden aivoja ja selvittäen murhia uhrien muistojen avulla. Hauska ja mukaansatempaava sarja.

Age of Adaline

Ihana Blake Livelyn tähdittämä elokuva naisesta, joka ei kohtalon oikun vuoksi ikäänny vaan pysyy aina nuorena. Tämä on visuaalisesti näyttävä elokuva, jota on ihana katsoa uudestaan ja uudestaan. 

How to be Single

Uudehko elokuva sinkkuudesta ja sen oikean etsimisestä. Elokuva antaa mielestäni hauskan näkökulman sinkkuudelle ja mitä se todellisuudessa merkitsee. Humoristinen elokuva, joka viihdyttää ja saa ajattelemaan. Ja kuka ei voi olla pitämättä Rebel Wilsonista!

Orange Is the New Black

Kaikkien aikojen suosikki Netflix sarja. Naisvankilan todentuntuiset ja aidot kohtaamiset ja tapahtumat, joista ei jää puuttumaan roskia ja mustaa huumoria koukuttavat joka kausi. Kesäkuun uuden kauden ensi-iltaa odotetaan aina kuin kuuta nousevaa ja koko kausi rohmutaan kerralla. Miksi tätä ei tule kuin kerran vuodessa lisää? Jos et ole vielä nähnyt niin suosittelen!

House of Cards

Jenkkien politiikan maailmaan sijoittuva sarja rikkoo neljättä seinää (eli päähenkilö puhuu yleisölle) paljastaen byrokratian korruptoituneisuuden ja salaisuudet. Sarja on jännittävä ja monivivahteinen, joten siihen ei vaan kyllästy. 

Good Witch

Todellinen hyvänmielen sarja. Grey House nimistä bed & breakfastia pitävä uusioperhe asuu idyllisessä pikku kaupungissa. Cassie Nightingale tuntuu tietävän mikä tepsii jokaiseen pulmaan ja onkin koko kaupungin uskottu. Taianomainen sarja, jota on ihana katsoa.

Black Mirror

Dystopisessa tulevaisuudessa teknologia antaa uusia mahdollisuuksia, mutta ovatko ne aina meille hyväksi? Ihmisen hyvyyteen ja teknologian tuomiin mahdollisuuksiin ja ongelmiin keskittyvä sarja saa aina ajattelemaan. Se on myös hyvin jännittävä, joten jännäreitä ja scifileffoja rakastavat tulevat pitämään tästä. Myös kaikesta psykologisesta kiinnostuneet henkilöt tulevat rakastamaan tätä ohjelmaa.

Coco avant Chanel

Muotimaailman uraauurtavaan Chanelin muotitalon perustaneeseen Coco Chaneliin tutustuva elokuva on jokaisen muoti-intoilijan nähtävä elämänsä aikana. Kaunis ja mielenkiintoinen elokuva tutustuu naisten muodin suurimpaan muutokseen näyttävästä käytännölliseen, jonka yksi aikaansaaja oli juuri rouva Chanel. 

XOXO

Konemusiikkifestareiden keskellä tapahtuu monenlaista ja erilaiset ihmiset kohtaavat toisensa. Hyvään musiikkiin ja kauniisiin kuviin luottava XOXO on nuorenmielinen ja ilahduttava elokuva, jossa uskotaan unelmiin ja tosirakkauteen. 

Chelsea

Netflixin ensimmäinen ja ainut talk show on Chelsea Handlerin juontama ohjelma, jossa mitään ei oteta vakavasti, mutta käsitellään myös vakavia aiheita todenmukaisesti ja aidosti. Chelsean ronski huumori yhdistettynä tärkeisiin aiheisiin, kuten naisten oikeuksiin, rintasyöpään ja perhesuhteisiin, joihin uppoudutaan täydellä sydämellä. Itse ainakin ihastuin Chelsean elämänasenteeseen ja ohjelma on todellakin hänen näköisensä. 

Dokumentit

Netflix on täynnä erilaisia dokumentteja eri aiheista ja ne herättävät ajatuksia niinkuin dokumenttien on tarkoituskin. Kannattaakin ensi kerralla kurkistaa mitä mielenkiintoisia aiheita siellä on nähtävillä!

Klassikkoleffat

Netflix on mielestäni paras paikka katsella elokuvataiteen klassikoita, sillä siellä on niitä pilvin pimein! Audrey Hepburnin tähdittämästä Aamiainen Tiffanyllä Quentin Tarantinon ohjaamaan Pulp Fictioniin. Jos haluaa sivistää itseään katsomalla jonkun loistavan klassikon niin täältä niitä löytyy. Itse ainakin olen katsonut jo vaikka mitä "to-do" listallani olevia klassikkoja, sillä ne ovat siellä niin kätevästi saatavilla. 

Ciao belle, 

Sini

Kansikuva Pixabay palvelusta

comments powered by Disqus