So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Pokemon GO

Kukaan ei ole missannut viimeaikaista hypetystä Pokemon GOsta. En myöskään minäkään. Vähän Suomen julkaisun jälkeen latasinkin sovelluksen ja aloin testaamaan. "Riippuvuus" siitä sitten syntyikin. No ei nyt oikeesti. Peli on mielestäni hauska ja hyödyllinen sillä huvin ohella siinä saa liikuntaa sillä Pokemonien nappaaminen ja munien kuoriutuminen vaatii lähialueilla liikkumista, tarkemmin sanottuna kävelyä, sillä autoilu ei sovelluksen GPSään vaikuta, ainakaan munien osalta. 

Pokemonien nappaaminen oli haaveissani jo lapsuudessa kun ensimmäiset Pokemon jaksot alkoivat tulla telkkarista ja alettiin vaihtelemaan keräilykortteja. Silloin jo haluttiin saada kaikki (tai ne mitä viikkorahoilla sai), ja sama jatkuu nyt. Meille yli 20 vuotiaille pokemonit ovatkin jo lapsuudesta tutut, nuoremmille ainut tuttu pokemon saattaa olla Pikatchu, eli pieni keltainen sähköhiiri. Aitojen oikeiden ensimmäisen sukupolven (ensimmäiset 150) pokemonit ovat kyllä tällä tyypillä vielä joten kuten hallussa.

Harmittava osa peliä on, että pokemonien nappaaminen on pallojen heittelyä, eikä otteluita, kuten alkuperäisissä peleissä. Muiden pelaajien kanssa ei voi kommunikoida pelissä, vaan peli on yksilöpelaamista. Serverien kanssakin on ollut hieman ongelmia, mutta se ei ole onneksi pelaamista paljoa. Mielestäni parhaimpia ominaisuuksia ovat ns. pokestopit, joista ympäri omaa paikkakuntaasi voit kerätä pokepalloja ja rohtoja. Hauska onkin huomata kaupungilla muitakin pokemoneja metsästäviä, sillä heitä ei kyllä missaa. Kunhan pitää turvallisuuden mielessä, eli ei pelaa kun ajaa autoa ja katsoo eteensä pokemonien perässä juostessa ja muistaa että kyseessä on peli, eikä mitään sen vakavempaa, on Pokemon GO mielestäni hyvä tapa saada hieman arkiliikuntaa hauskoissa pelien merkeissä. 

Oletteko te jo kokeilleet peliä? Millaisia kokemuksia teillä on? 






comments powered by Disqus