So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Ravintola Kreeta

Oma suosikkiravintolani Joensuussa on Kreeta, jossa tarjotaan ihanaa kreikkalaista ruokaa. Maan ruokakulttuuri on muutenkin mieleeni, joten ei ihme että haluan käydä ravintolassa silloin tällöin. Aiemmin ravintola oli Iso Myyn rakennuksessa mutta se on muuttanut entisen Astorian tiloihin konservatorion viereen joen rantaan. Paikka ei voisi siis olla täydellisempi. Kesällä erityisesti tunnelmallinen terassialue missä mekin olimme syömässä on kyllä vailla vertaa. 

Puolivuotisillallisen kunniaksi päädyimmekin syömään siellä. Söin vakioni, eli kotosalatan, kreikkalaisen salaatin grillatulla kanafileellä ja pitaleivällä. Vaikka on kyseessä salaatti, täyttää se sopivasti, sillä minulla ei kauhea nälkä ollutkaan. Mikäli et ole aiemmin syönyt Kreetassa suosittelen kokeilemaan Mezejä, eli useamman lautasen kokoelmaa, jossa pääset tutustumaan lähes kaikkeen mitä Kreetalla on tarjota. Sillä lähtee kahdelta ihmiseltä varmasti nälkä ja erityisesti munakoisodippi on taivaallista. 

Kreetasta saa myös hyvää kreikkalaista olutta, Mythosta, joka jopa minulle joka en oluen ystävä olekaan maistuu. Siitä saa paikan päällä maksaa kyllä ravintolahinnan, mutta jos kerran olet ravintolaan syömään menossa, niin kannattaa se silloin kokeilla. Itse otin hieman kuohuvaa, sillä juhlimassahan sitä oltiin.Ciao belle,

Sini
comments powered by Disqus